В средата на октомври Mercedes-Benz обяви създаването на модификация на

...
В средата на октомври Mercedes-Benz обяви създаването на модификация на
Коментари Харесай

Какво може електрическото SUV на Mercedes, което е с по-голям клиренс от G-Klasse

В средата на октомври Mercedes-Benz разгласи основаването на трансформация на серийния електрически кросоувър EQC400 4MATIC, предопределена за рисково шофиране отвън пътя. Тогава обаче моделът на електрическото SUV на Mercedes EQC 4 × 4² беше показан единствено на фотоси, които и ние публикувахме. Месец по-късно разработчиците от Mercedes показаха промоционално видео, демонстриращо неповторимите благоприятни условия на електрическото SUV при шофиране в рискови условия.

Основната концепция зад модификацията на Mercedes EQC 4 × 4² е да се тества електрическият SUV в тежки офроуд условия. За да усилят проходимостта на автомобила, разработчиците усилват клиренса от 142 мм за EQC400 на 293 мм за EQC 4 × 4², което даже надвишава просветът на базовия модел на G-Klasse, който е единствено 235 мм.
 Какво може електрическото SUV на Mercedes, което е с по-голям клиренс от G-Klasse (ВИДЕО)

За да усилят проходимостта на автомобила, инженерите на Mercedes конфигурират ново окачване с подсилени амортисьори и уголемяват колеята. Автомобилът е оборудван с 20-цолови джанти и офроуд гуми. Арките на колелата са раздути с 10 см от всяка страна, като това е належащо за покриване на 285-милиметровите гуми Cooper Zeon LTZ. В резултат на всичко това колата съумява да преодолее водни трудности с дълбочина до 400 мм.

Иначе модификацията Mercedes EQC 4 × 4² резервира електрическия тракт от Mercedes-Benz EQC 400 4Matic с два електрически мотора със систематична мощ от 408 к.с., батерия от 80 kWh и пробег до 500 км с едно зареждане. В същото време, с цел да се усили маневреността на автомобила, са направени някои промени в софтуера.

Забележително е, че автомобилът е подобрил и звуковата система, която обезпечава аудио предаване със звуци на мотора, употребявайки интелигентни логаритми в действително време, което се трансформира според от режима на шофиране. Производственият EQC400 употребява външен генератор на звук (Acoustic Vehicle Alert System, AVAS), изискван от закона за възпроизвеждане на звуци. Екстремният офроуд автомобил EQC 4x4² има по-мощен AVAS, особено планиран за тази кола.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР