В средата на април стана известно, че Nissan спира производството

...
В средата на април стана известно, че Nissan спира производството
Коментари Харесай

На базата на Dacia, Nissan пуска много евтини електромобили под марката Datsun

В средата на април стана известно, че Nissan стопира производството на коли с марката Datsun - последният модел беше създаден в Индия, а в Русия сглобяването на такива коли завърши в края на 2020 година Въпреки това японският авто производител към момента не има намерение да поставя завършек на комерсиалната марка.

Според Automotive News маркетинговият отдел на Nissan разисква разновидности за потребление на името Datsun по друг метод. Например, той може да бъде възроден за линия от бюджетни електрически коли.

За Datsun това няма да е първото възобновление. Марката, която съществува от 1914 до 1986 година, беше върната към живот през 2014 година за произвеждане на евтини коли, което продължи до 2022 година Преди прекъсването на производството Datsun-и се продаваха в Индия, Непал, Малайзия, както и в Русия, Република Беларус и Казахстан.

Що се отнася до евентуалната поява на бюджетни електрически коли Datsun, първата „ зелена “ кола може да бъде показана още през 2024 година Очаква се тя да бъде издигната въз основата на евтиния електрически автомобил Dacia Spring (известен още като Renault City K-ZE), който у нас коства към 17 хиляди евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР