В сравнение с миналата година, бюджетът за тази е следизборен

...
В сравнение с миналата година, бюджетът за тази е следизборен
Коментари Харесай

Бюджетът на София за тази година е следизборен и намалява с 50 милиона, заяви Калоян Паргов

В съпоставяне с предходната година, бюджетът за тази е следизборен и понижава с 50 милиона. Това сподели пред Радио „ Фокус “ Калоян Паргов, ръководител на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София и на групата на "БСП за България " в Столичния общински съвет. Той добави, че в случай че се върнем обратно в последната година ще се види, че ГЕРБ обявиха, че одобряват най-рекордният бюджет от 1 милиард 750 милиона за 2019 година.

„ Нарекохме гo всички „ избирателен “, само че той явно, че не реализира главната си цел – да направи по-качествен живота на софиянци, само че реализира другата си – предизборната си цел, като даде малко преимущество в изборите на ГЕРБ като първа политическа мощ “, изясни Паргов.

Лидерът на столичните социалисти сподели още, че софиянци са посрещнали новата година с увеличени 2 налога – налога, обвързван с транспортните средства, който няма по какъв начин да избегнат, поради желанието на хората да карат личните си коли – без значение с какъв стандарт. Другият налог е този върху възмездните покупко-продажби, който зависи от нотариусите и от прегледите на колите, тъй като те са дължими на 100%. Според него, това ще докара с 38 милиона повече доходи в бюджета, което има за цел не да усъвършенства качеството на въздуха, а да понижи скрития недостиг в бюджета на столицата, тъй като е нужно освен да казваш, че приемаш рекордни бюджети, само че и да ги изпълняваш и да постигаш дейно заложените програмни цели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР