В специална позиция най-големият полицейски синдикат СФСМВР изрази притесненията си

...
В специална позиция най-големият полицейски синдикат СФСМВР изрази притесненията си
Коментари Харесай

Полицейският синдикат иска среща с Кирил Петков

В специфична позиция най-големият полицейски профсъюз СФСМВР изрази терзанията си от проектите на вътрешното министерство за промени в сферата. Синдикалистите приканиха за незабавна среща с министър-председателя Кирил Петков, с цел да обсъдят обстановката в Министерство на вътрешните работи. Ако такава не се състои, ще считаме поетите от Федерацията задължения за недействителни, прибавят те.

Повод за откритото им писмо са дейностите в Министерство на вътрешните работи, ориентирани към обмисляне на изваждането на избрани структури от състава на министерството. Те обаче се безпокоят от метода, по който това се случва. " Планирането, а в обособен случай и реализацията на такова преструктуриране изумително припомнят опитите за реформиране на министерството " на парче ", на чийто явен неуспех бяхме очевидци през последните години. Срещу сходен метод СФСМВР постоянно остро се е противопоставяла ", пишат синдикалистите. Те означават, че синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи освен не вземат участие, само че даже не са известени за това обмисляне. " За развиването на тези действия получаваме импровизирано информация от наши източници в и отвън министерството, в това число и от медиите. Тези дейности по никакъв метод не кореспондират с контрактуваното в Коалиционното съглашение за ръководство на страната. Очевидно е несъгласието както с набелязаните в Приложение №10 (Вътрешна сигурност) ограничения, по този начин и с контрактувания механизъм за тяхното използване, а и с основополагащия принцип на бистрота в ръководството. Разбира се, спазването на споразуменията сред политически субекти е отвън полето на активност на една синдикална организация, само че би трябвало да отбележим, че съответното Споразумение беше обнародвано като политическа стратегия на ръководещата коалиция ", пишат от СФСМВР.

Според тях има прахосване на време и старания, които биха могли да бъдат употребявани с надалеч по-продуктивна цел. Освен това се генерира неустановеност, напрежение и демотивация минимум измежду чиновниците на дирекциите " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", " Миграция ", " Национална система 112 " и други, а също така се пораждат подозрения по отношение на приложимостта на Коалиционното съглашение.

Все отново СФСМВР е убеден в положителните планове на ръководещата коалиция във връзка с реформирането на Министерство на вътрешните работи. Организацията още веднъж декларира поддръжката си за метода, по който е контрактувано това да се извърши, и чака от ръководещите да вземат бързи и съответни ограничения за решение на зародилите проблеми, без да се постановат други дейности от страна на Федерацията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР