В специална декларация журналистическите дружества в БНТ подкрепиха своя колега

В специална декларация журналистическите дружества в БНТ подкрепиха своя колега ...

Журналисти и продуценти от БНТ защитиха Горан Благоев заради Волен Сидеров.

В специална декларация журналистическите дружества в БНТ подкрепиха своя колега Горан Благоев по повод скандалното поведение на лидера на "Атака" Волен Сидеров.
Публикуваме пълният текст от Декларацията на председателите на дружествата на СБЖ в БНТ. С декларация в защита на Горан Благоев се обяви и продуцентският съвет на новините на БНТ.
"На 12 март в предаването "Още от деня" председателят на ПГ на "Обединените патриоти" Волен Сидеров с обидни квалификации нападна нашия колега Горан Благоев. Повод за атаката към Благоев бе неговото аргументирано мнение по повод изявленията на руския патриарх Кирил. Поведението на Сидеров е неприемлива, агресивна провокация към свободата на словото и правото на журналистическо мнение. Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в Националната обществена телевизия.
Програмното и продуцентско ръководство на БНТ1 стои зад предаването "Вяра и общество" и екипа, който го създава", гласи позицията на журналисти и продуценти от БНТ.
Припомняме, че в ефира на обществената телевизия по-рано Горан Благоев разкритикува поведението на главата на руската православна църква. Впоследствие Волен Сидеров пък коментира Горан Благоев.
"Кой е този Горан Благоев? Той отдавнa манипулира обществото от екрана на БНТ. Такива хора са вредни", каза политикът след въпрос на водещия Емил Кошлуков как ще коментира позицията на журналиста по скандала с руския патриарх.
 

Източник: actualno.com