В специализираната операция, проведена в петък, са участвали и екипи

...
В специализираната операция, проведена в петък, са участвали и екипи
Коментари Харесай

Задържаха четирима извършители на домови кражби

В профилираната интервенция, извършена в петък, са взели участие и екипи на бранш „Специални тактически действия“ при ОДМВР – Пловдив
Известни столични причинители на обири са арестувани по време на следващия им удар от пазарджишки криминалисти. Специализираната интервенция е извършена от чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР-Пазарджик със съдействието на екипи на бранш „ Специални тактически дейности “ при ОДМВР – Пловдив.
През месец май били подхванати дейни дейности от структурите на регионалната дирекция за противопоставяне и предварителна защита на домовите обири и кражбите от офиси на компании. В хода на оперативните дейности в полезрението на криминалистите попаднали трима столичани на възраст 48, 49 и 54 години. Мъжете били с голям брой криминалистически регистрации за взломни обири от жилища и касоразбивания. В хода на извършените полицейски дейности било открито, че вниманието на мъжете е ориентирано към къща, благосъстоятелност на 45-годишна жена от Пазарджик. Те били хванати при извършена полицейска интервенция в петък вечерта, когато създали опит да отворят входната врата на жилището на жертвата. Заедно с тях бил арестуван и 22-годишен мъж от Пазарджик, който подпомагал групата с информация.
От арестуваните и автомобила им са конфискувани мобилни телефони, заготовки на ключове, тръбен ключ, щанга вид „ кози крайник ” и ръкавици.
На четиримата са им наложени полицейски ограничения за период до 24 часа.
По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава под надзора на районната прокуратура в Пазарджик.
Продължава работата по изясняване и документиране на незаконната им активност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР