В Специализирана прокуратура са получени по компетентност материалите от проверка

...
В Специализирана прокуратура са получени по компетентност материалите от проверка
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разследва Стойчо Кацаров за поръчката на у...

В Специализирана прокуратура са получени по подготвеност материалите от инспекция на КПКОНПИ, формирана по сигнал по отношение на извършени от Министерство на здравеопазването четири процедури за закупуване и доставка на проби за неинвазивно проучване на възпитаници с оглед разкриване на SARS-CoV-2.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор е формирано следствие за закононарушение, заяви NOVA.



Разследва се закононарушение по работа, осъществено от върховен държавен чиновник. Има подозрения, че е нарушена процедурата за щадящите проби за определяне на COVID-19 при възпитаници. Прокуратурата ще ревизира по какъв начин е протекла публичната поръчка. Прави се и финансова ревизия.

Сигналът от Антикорупционната комисия е за някогашния здравен министър в служебното държавно управление доктор Стойчо Кацаров. Възможно е в хода на инспекцията да се откри, че различен човек носи отговорност за поръчката на детските проби.

Разследването е предоставено на следовател от отдел „ Следствен “ при Специализирана прокуратура. На Агенцията за държавна финансова ревизия е предоставено осъществяване на финансова ревизия.

След привършване на следствието Специализираната прокуратура ще уведоми обществеността за резултатите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР