В Софийска градска прокуратура (СГП) е получен от Върховна касационна

...
В Софийска градска прокуратура (СГП) е получен от Върховна касационна
Коментари Харесай

“Възраждане” и ВМРО подадоха сигнал в прокуратурата, че Радостин Василев e изнасял данни против републиката

В Софийска градска прокуратура (СГП) е получен от Върховна касационна прокуратура сигнал на народни представители от парламентарната група на Политическа партия „ Възраждане “ и от Българско национално придвижване „ Вътрешна македонска революционна организация “, в който се излагат изказвания за вероятно осъществени закононарушения по Глава първа от Особената част на Наказателния кодекс – „ Престъпления срещу републиката “.

В сигнала се твърди, че на 26.05.2023 година по време на конференция на народния представител Радостин Василев са изнесени данни за осъществени закононарушения срещу републиката, съответно по член 103 и член 105 от Наказателен кодекс, оповестиха от прокуратурата.

Сигналът за осъществено закононарушение от общ темперамент е разпределен на инцидентен принцип на прокурор от Софийска градска прокуратура. Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за правосъдната власт е упълномощил на Държавна организация „ Национална сигурност “ да извърши инспекция по случая. След привършване на инспекцията наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има задоволително данни за осъществено закононарушение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР