В София за поредна година се проведе София прайд, чиято

...
В София за поредна година се проведе София прайд, чиято
Коментари Харесай

14-то издание на София прайд

В София за поредна година се организира " София прайд " , чиято цел е отбрана правата на хората с друга полова ориентировка.

Без произшествия и под засилена полицейска защита той се организира пред Паметника на руската войска, прецизира БНР.

Излелият се пороен дъжд не скапе настроението на събралите се най-вече младежи .

Проявата стартира с концерт на известни български реализатори, като измежду участниците е и Васил Гарванлиев - македонският представител в състезанието " Евровизия ".

Участниците в прайда имат разнообразни претекстове, с цел да дойдат: " Защото имам петима сина, и тъй като желая те да не претърпяват хомофобията в никакъв случай " ; " Нямаме право на онаследяване на сътрудник, нямаме право на споделено настойничество, нямаме право на рандеву при положение, че това се наложи и това си е дискриминация , откъдето и да го гледаме " ; " Това е първият път, в който пристигам на такова събитие. Това, както сподели индивидът, е тип митинг . Ние сме хора като другите и заслужаваме правото да се разхождаме на улицата без да се опасяваме " ; " Аз съм тук за купона ".
 Шествие за отбрана на обичайното фамилията се организира в София
Шествие за отбрана на обичайното фамилията се организира в София

В шествието се включиха 60-70 души, с балони на цветовете на българското знаме

Традиционното шествие стартира в 19:30 ч. Маршрутът не е разгласен авансово от съображения за сигурност.

14-ото издание на " София прайд " е в поддръжка на равноправието на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър, интерсекс (ЛГБТИ) и куиър хората. Според уредниците " задачата на прайда е да увеличи видимостта на тази общественост, да поддържа публичния спор за приемането им, и да покаже на нехетеросексуалните в България, че не са сами ".

В началото на седмицата Организационният комитет на " София Прайд " насочи апел към президентството, Министерския съвет, правосъдната и локалната власт за гарантиране на правата на всички български жители.

По-рано шествие в отбрана на обичайното християнско семейство мина през центъра на София. Инициативата беше в отговор на " София прайд ".

Стотици се събраха пред НДК и минаха през центъра на София до Народно събрание в поддръжка на обичайните български полезности, на връзката сред родителите и децата и против европейската тактика за детето, която, съгласно участниците, дискриминира родителите и слага децата под ударите на джендър идеологиите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР