В София ще бъде изграден нов квартал в района на

...
В София ще бъде изграден нов квартал в района на
Коментари Харесай

София ще има нов квартал


В София ще бъде построен нов квартал в региона на бул. „ Черни връх " и ул. „ Сребърна ". Това заяви основният проектант на столицата Здравко Здравков, осведоми Българска национална телевизия.

Кварталът ще е ситуиран на мястото на някогашните индустриални предприятия в индустриалната зона "Хладилника " и ще разполага с жилища за 12 000 души.

Според основния проектант на София, някогашната научно-производствена зона "Хладилника " може да се трансформира в един от най-хубавите квартали за живеене и работа в столицата.

„ Знаете претоварванията, които стават на "Цариградско шосе " в резултат на преместване на големи групи от хора, които се реалокират от кварталите, които служат единствено за спане до местата където отиват да работят. Така, че тука задачата ни като архитекти и урбанисти е да не допуснем сходни монофункционални зони да се основават в 21 век в София. “, съобщи Здравко Здравков, основен проектант на София.

През януари следващата година следва и разискването на разпоредба за градската среда, която ще включва условия за цветовете и оформянето на фасадите.

Основна цел на основният проектант на София за следващата година е приемането на система от стандарти за цветовете, материалите и типовете настилки, които се употребяват в столицата. Идеята е да не се позволява саниране на парче и многообразие от шлайфан или щампован бетон пред новите здания.

Целта на новата разпоредба за градската среда е да постави ред, с изключение на наложителни цветове за фасадите, ще има условия и за това къде да бъдат сложени и климатиците по постройките. „ Да се съблюдават три ясни условия - да не се виждат, да не шумят и да не капят. “, сподели Здравков.

Първите стандарти, които ще бъдат основани пилотно, ще са за улиците "Граф Игнатиев ", "Цар Шишман ", "6-ти септември " и "Солунска ". „ Така, че незабавно след привършване на ремонта да има наложителни условия за фасадите “, посочи Здравков.

Ще бъде направена и подробна скица къде по "Графа " ще могат да бъдат ситуирани летни градини.

Подробните устройствени проекти на кварталите "Дружба " 2, "Мусагеница ", "Люлин " 1 и на бул. "Сливница " също ще бъдат приключени следващата година. Ще бъде подготвен и проектът за велосипедна и пешеходна връзка по трасето на някогашната жп линия от гара "Пионер ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР