В София се провежда 50-ият конгрес на Българската социалистическа партия.

...
В София се провежда 50-ият конгрес на Българската социалистическа партия.
Коментари Харесай

Напрежение на Конгреса. Какво каза Нинова

В София се организира 50-ият конгрес на Българската социалистическа партия. На него се чака делегатите да решат дали да одобряват оставката на водача Корнелия Нинова, подадена от нея самата след резултатите от изборите през ноември.

Обективни и субективни фактори доведоха до пагубна загуба на поддръжка за Българска социалистическа партия. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в отчет на съвещанието на 50-ия Конгрес на Българска социалистическа партия и удостовери оставката си пред Конгреса.

Аз поех отговорността и подадох оставка - през днешния ден я удостоверявам пред вас, съобщи тя, представена от Българска телеграфна агенция. Сред обективните обстоятелства, които са се отразили на резултатите на левицата на парламентарните избори, Нинова регистрира коронавирус пандемията и машинното гласоподаване, само че уточни, че има и други субективни.

Единственият явен претендент за поста е Крум Зарков, който преди началото на конгреса приканва Корнелия Нинова да извърши обещанието си за оставка.

„ Не би трябвало да си заравяме главата в пясъка, а би трябвало напълно умерено да отворим процедура, на която разнообразни претенденти да изложат своите тези, своите визии, своите хрумвания и в последна сметка партията да реши пътя, по който ще поеме.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР