В словото си на официалната церемония пред Паметника на Незнайния

...
В словото си на официалната церемония пред Паметника на Незнайния
Коментари Харесай

МВР празнува 143 години от създаването си

В словото си на формалната гала пред Паметника на Незнайния боец министър Бойко Рашков акцентира, че близо век и половина Министерството на вътрешните работи е основало история, чиито знаци през днешния ден се разчитат с мъдрост. Именно това ни оказва помощ да се оправяме със актуалните провокации и през изтеклата една година всички чиновници на вътрешните работи го потвърдиха, като извършиха чудесно дилемите си, акцентира министър Рашков.

В поздрава си към сътрудниците той означи, че денонощния труд на чиновниците обезпечава сигурността на всички български жители и подсети, че на тях се разчита да опазват правата и ползите на хората, дружно да утвърждават демокрацията, справедливостта, върховенството на закона и правото.

В подтекста на миналата година министър Бойко Рашков сложи няколко акцента.

За първи път Министерство на вътрешните работи прояви воля и кураж, като се опълчи на негативните и непозволени от закона феномени по отношение на провеждането на няколко изборни процеса през 2021 година. Със своите старания чиновниците на Министерство на вътрешните работи съумяха да снижат престъпния избор, прочут като „ пазаруване и пласиране на гласове “, до относително търпими граници.

За първи път службите съумяха да доловят и имаха смелостта да проверяват информация, обвързвана с похищения върху бюджетни средства за построяването, ремонт и поддръжка на пътната инфраструктура в нашата страна.

Униформените непрекъснато бдят на границите на Родината и не разрешават тя да бъде залята от противозаконна миграция. Това се случва с помощта на взаимните старания на граничните чиновници, подкрепени от чиновниците на ОДМВР-Бургас, Хасково, Ямбол, Групово дело „ Жандармерия “ и разнообразни формирования от структурата на Министерството на защитата стопираха.

Именно чиновниците на Министерство на вътрешните работи първи посрещнаха и бежанците от Украйна и поеха главните задания свързани с тях.

И не на последно място, вследствие на напъните на целия управителен състав на Министерство на вътрешните работи за първи път от години насам във ведомството стартира провеждането на огромна промяна в структурно, персонално и функционално отношение, която е приключена в съществени линии. Амбицията е тя да бъде продължена основно в тенденция материално-техническо застраховане на активността на полицейските органи.

Въпреки компликациите, напрежението и рисковете, пред които сте изправени всеки ден, изпълнихте с подготвеност и предпочитание своя дълг. Отстоявахте престижа на Родината ни, силата на Закона, и достойнството на специалността. С тези думи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков благодари на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и им пожела да работят със самочувствие и кураж, с цел да съумяват, да бъдат здрави и да имат сила и непоколебима воля!

По време на церемонията бе осъществен водосвет на знамената на Министерство на вътрешните работи. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, заместниците му Таня Райчева, Стоян Темелакиев и Ангел Симеонов, както и основният секретар основен комисар Петър Тодоров сервираха венци пред паметника на Незнайния боец. След формалната част вътрешният министър поздрави персонално всички присъстващи униформени и чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Професионалния празник на Министерство на вътрешните работи почетоха вицепрезидентът Илияна Йотова, министър председателят в оставка Кирил Петков, членове на държавното управление в оставка, народни представители, представители на дипломатическия корпус у нас, религиозните общности, някогашни министри и управителни чиновници на Министерство на вътрешните работи, ветерани, шефове на основни и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, чиновници и посетители.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР