В словото си на официалната церемония пред Паметника на Незнайния

...
В словото си на официалната церемония пред Паметника на Незнайния
Коментари Харесай

Министерството на вътрешните работи отбелязва 143-ата годишнина от създаването си

В словото си на формалната гала пред Паметника на Незнайния боец министър Бойко Рашков акцентира, че близо век и половина Министерството на вътрешните работи е основало история, чиито знаци през днешния ден се разчитат с мъдрост.

Именно това ни оказва помощ да се оправяме със актуалните провокации и през изтеклата една година всички чиновници на вътрешните работи го потвърдиха, като извършиха чудесно дилемите си, акцентира министър Рашков.

В поздрава си към сътрудниците той означи, че денонощния труд на чиновниците обезпечава сигурността на всички български жители и подсети, че на тях се разчита да опазват правата и ползите на хората, дружно да утвърждават демокрацията, справедливостта, върховенството на закона и правото.

В подтекста на миналата година министър Бойко Рашков сложи няколко акцента.

За първи път Министерство на вътрешните работи прояви воля и кураж, като се опълчи на негативните и непозволени от закона феномени във връзка с провеждането на няколко изборни процеса през 2021 година. Със своите старания чиновниците на Министерство на вътрешните работи съумяха да снижат престъпния избор, прочут като „ пазаруване и пласиране на гласове “, до относително търпими граници.

За първи път службите съумяха да доловят и имаха смелостта да проверяват информация, обвързвана с похищения върху бюджетни средства за построяването, ремонт и поддръжка на пътната инфраструктура в нашата страна.

Униформените непрекъснато бдят на границите на Родината и не разрешават тя да бъде залята от противозаконна миграция. Това се случва с помощта на взаимните старания на граничните чиновници, подкрепени от чиновниците на ОДМВР-Бургас, Хасково, Ямбол, Групово дело „ Жандармерия “ и разнообразни формарования от структурата на Министерството на защитата стопираха.

Именно чиновниците на Министерство на вътрешните работи първи посрещнаха и бежанците от Украйна и поеха главните задания свързани с тях.

И не на последно място, вследствие на напъните на целия управителен състав на Министерство на вътрешните работи за първи път от години насам във ведомството стартира провеждането на огромна промяна в структурно, персонално и функционално отношение, която е приключена в съществени линии. Амбицията е тя да бъде продължена основно в тенденция материално-техническо застраховане на активността на полицейските органи.

Въпреки компликациите, напрежението и рисковете, пред които сте изправени всеки ден, изпълнихте с подготвеност и предпочитание своя дълг. Отстоявахте престижа на Родината ни, силата на Закона, и достойнството на специалността. С тези думи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков благодари на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и им пожела да работят със самочувствие и кураж, с цел да съумяват, да бъдат здрави и да имат сила и непоколебима воля!

По време на церемонията бе осъществен водосвет на знамената на Министерство на вътрешните работи. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, заместниците му Таня Райчева, Стоян Темелакиев и Ангел Симеонов, както и основният секретар основен комисар Петър Тодоров сервираха венци пред паметника на Незнайния боец. След формалната част вътрешният министър поздрави персонално всички присъстващи униформени и чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Професионалния празник на Министерство на вътрешните работи почетоха вицепрезидентът Илияна Йотова, министър председателят в оставка Кирил Петков, членове на държавното управление в оставка, народни представители, представители на дипломатическия корпус у нас, религиозните общности, някогашни министри и управителни чиновници на Министерство на вътрешните работи, ветерани, шефове на основни и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, чиновници и посетители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР