В сложната конфигурация, в която сме, ние избираме стабилността на

...
В сложната конфигурация, в която сме, ние избираме стабилността на
Коментари Харесай

Цветанов: ГЕРБ избира стабилността

В комплицираната настройка, в която сме, ние избираме стабилността на страната. Това сподели ръководителят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.
„ За преференциите, в случай че всички бяха наясно с обстоятелствата, едва ли щяха да се излагат тези позиции, които да опълчват обществото “, сподели Цветанов. Той напомни, че преференциите се вкарват от Българска социалистическа партия през 2007 година с 15% предел. „ ГЕРБ е партията, която направи прагът да бъде 7%, с цел да има опция за пренареждане на партийната листа “, акцентира Цветанов.
По думите му решението да се отсрочат поправките за преференциите е било взето, с цел да се спрат всевъзможни допустима спекулации и оповестяването, че те са лишили изборното право на жителите или демократичните права. „ На никой не е нарушено конституционното право с решението в българския парламент. Променили сме позицията си, само че това не е нещо, което би трябвало да бъде укоримо “, разяснява Цветанов. „ В политиката не можеш да правиш законодателство напук. Това значи, че имаш тесни партийни или други ползи “, добави той, като означи, че решението на Българска социалистическа партия да не идват в Народното събрание е точно напук.
Във връзка с това дали е имало сделка с Движение за права и свободи за преференциите, той разяснява: „ Разговорите, които се водят сред парламентарните сили са функционалност на Народното събрание “. „ Ние нямаме цялостно болшинство, с цел да имаме комфорта да взимаме сами решения и да не променяме позициите си. Форматът на обединението ни изисква и доста отстъпки, само че управническата стратегия се съблюдава и нямаме разлики. Има обстановки, в които се нуждаем от плаващи болшинства, с цел да защитим задачите, които сме си сложили като ръководещи “, уточни още Цветанов. „ Когато си в ръководство, би трябвало да взимаш решения, които кореспондират с действителността. В комплицираната настройка, която имаме, ние избираме стабилността на страната “, акцентира той.
Във връзка с напускането на Народното събрание от Българска социалистическа партия, Цветанов разяснява: „ Не е добре, когато една мощ излиза от Народното събрание. Те вършат трети опит да излязат, само че не излизат, а просто не упражняват правата си, за които са ги избрали гласоподавателите им. От егоистична позиция тази седмица за нас беше извънредно удобна, само че опозицията би трябвало да пази и своите гласоподаватели и да отстоява правилата на парламентаризма. Ние го направихме и потърсихме елегантна форма да се върнем, тъй като нашите сътрудници ни посъветваха, че това е единственият метод да се чува гласа ти, когато си п.в съпротива “.
„ Голямата политика кореспондира с проблемите на хората в най-малките места и политиците не са нещо по-различно от хората в дребното обитаемо място “, сподели още Цветанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР