В сложната и напрегната политическа обстановка трябва да бъдат подкрепяни

...
В сложната и напрегната политическа обстановка трябва да бъдат подкрепяни
Коментари Харесай

Румен Радев откри Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец


В комплицираната и напрегната политическа конюнктура би трябвало да бъдат подкрепяни хората на изкуството и културата, които не престават да работят безрезервно за България. Това съобщи президентът, който през днешния ден откри Международния джаз фестивал „ Д-р Емил Илиев “ в Боровец. Събитието се организира под патронажа на президента. Вицепрезидентът също участва на формалното разкриване, оповестиха от прессекретариата на президента.

Президентът Радев поздрави шефа на Международния джаз фестивал Татяна Илиева и кмета на община Самоков Владимир Георгиев за организирането на значимото интернационално културно събитие  и приветства концепцията тази година точно най-старият ни зимен курорт Боровец да бъде хазаин на фестивала.

Държавният глава посочи значимия принос на фестивала за публичния и културен живот в България. „ Това събитие има огромен принос във всички сфери на нашия публичен живот и за развиването и одобряването на България като разпознаваема туристическа дестинация, акцентира.

Международният джаз фестивал се организира от 1998 година и от тази година носи името на своя създател – доктор Емил Илиев. Под негово управлението фестивалът се утвърждава като най-големия летен музикален конгрес в България и едно от значимите интернационалните културни събития на Балканите. В досегашните издания на фестивала са взели присъединяване над 500 реализатори от целия свят. В огромното интернационално събитие тази година ще вземат участие музиканти от България, Бразилия, Северна Македония, Англия, Ямайка, Сърбия, Италия и Южна Корея.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР