В следващите седмици няма да се променя организацията на движение

...
В следващите седмици няма да се променя организацията на движение
Коментари Харесай

Няма да ограничават движението между жп гара Владая и пътен възел Даскалово

В идващите седмици няма да се трансформира организацията на придвижване по път I-1 в сектора сред жп гара „ Владая “ и пътен възел „ Даскалово “, обвързван с идния ремонт на над 4 км от първокласния път. За да не се затруднява трафикът сред София и Перник и поради идните почивни дни към 24 май първо поетапно ще се правят подготвителни и плануваните ремонтни действия отвън пътното платно, а по-късно към средата на юни ще се пристъпи към същинските строително-ремонтни работи, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура ".

Предвижда се в средата на идващия месец да бъде лимитирано придвижването в платното за София. От тогава за облекчение на трафика и ограничение на опциите за формиране на запушване на кръстовището в с. Драгичево ще бъде неразрешен левият завой за Рударци. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая за хората, които всекидневно пътуват сред София и Перник, е автомагистрала „ Струма “.

Ремонтът на правата сред жп гара „ Владая “ и пътен възел „ Даскалово “ ще включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата широчина на платното. Ще бъде усъвършенствано отводняването и ще бъдат възобновени прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничаващи системи /мантинели/ и пътни знаци.

Предвижда се през септември ремонтните действия да продължат в правата от Драгичево /при км 285+865/ до пътен възел „ Даскалово “ /при км 286+865/. Планирано е те да завършат до края на годината.

Ремонтите действия са предоставени на „ Пътища Перник “ ДЗЗД, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища на територията на област Перник.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР