В следващите пет години в развитието на българския бизнес ще

...
В следващите пет години в развитието на българския бизнес ще
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 07.08.2022 г.


В идващите пет години в развиването на българския бизнес ще бъдат вложени съвсем три милиарда лв. по новата Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ (ПКИП). През идната седмица тя ще бъде изпратена за финално утвърждение от Европейската комисия. Очаква се осъществяването ѝ да започва в края на 2022 година Програмата е продължение на Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ и ще се извършва от Министерството на нововъведенията и растежа.

Енергийният бранш генерира най-вече въглеродни излъчвания в България. Приносът на страната ни към климатичните цели на Европейския съюз (ЕС) е дребен. Липсва цялостна идея за зеления преход. Руският газ би трябвало да се размени неотложно. Това са изводите на Агенцията за икономическо развиване на Германия - Germany Trade & Invest (GTAI), изложени в обявата, отдадена на опазването на климата " България - Поетапното унищожаване на въглищата е главен приоритет ", оповестиха от Германо-българската индустриално-търговска камара в бюлетина си Bulgarien Aktuell, получен в Българска телеграфна агенция.

Неформално обединяване под името Лява платформа " Прогрес " беше показано в София. " Обединението се афишира за общи дейности на жители и организации цел блестящо ляво посланичество в политическия живот ", съобщи публицистът Станислав Додов.

За няколко дни Българската организация по храните спря обработката на камиони на " Капитан Андреево ", защото по думите им представители на частната компания " Евролаб 2011 " са ги попречили. Дейността на организацията по границата е възобновена към 4 часа тази заран. Темата пред Българска национална телевизия разяснява ръководителят на БАБХ проф. Христо Даскалов:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР