В следващите дни се очаква променливо време с напоителни валежи

...
В следващите дни се очаква променливо време с напоителни валежи
Коментари Харесай

Времето полудя! След пролетния уикенд ни връхлитат сняг и ...

В идващите дни се чака изменчиво време с напоителни превалявания от дъжд и внезапни температурни аномалии. Над Балканите ще премине следващ средиземноморски циклон, последван от леден атмосферен фронт, който ще даде началото на захлаждане с капацитет за снеговалеж. Това предвижда синоптикът Николай Василковски по NOVA.



В събота ще е преобладаващо облачно с къси разкъсвания в по-ранните часове. В хода на деня ще има превалявания в Западна и Южна България. Ще нахлува топъл средиземноморски въздух и дневните температури ще са високи за декември - сутринта сред 6 и 11 градуса, следобяд в интервала 12-17 градуса. По-хладно ще остане в крайния Северозапад. Ще се усили вятърът от юг-югозапад, като поривите ще са изключително мощни в планините и по северните скатове към предпланинските региони. 



Неделният ден ще е заоблачен, дъждовен и прохладен. През нощта от запад на изток валежната зона ще обхване цялата страна. Значителни количества дъжд ще паднат в Рила, Пирин и Родопите. Вятърът ще остане изключително мощен в планините, към тях и в съвсем цяла Източна България. Температурите ще се покачат още малко и в някои региони ще доближат 20 градуса в най-топлата част на денонощието. 



След мокрия, само че топъл уикенд, в първия ден на идната седмица атмосферната настройка внезапно ще се промени. Ще премине леден атмосферен фронт, който осезаемо ще смъкна температурите. В понеделник денем те ще са сред 3-4 градуса на Северозапад и 10-11 към крайбрежието. След краткотрайно спиране през нощта и в понеделник сутринта, следобяд още веднъж ще завали. В планините, както и на доста места в областите на Западна и Северна България, ще има условия за мокри снеговалежи.



Във вторник и сряда ще е студено с температури сутринта към и под нулата, а денем до най-много 5-6 градуса. Във вторник преваляванията ще намалеят и ще спрат с наклонност за малко да се покаже слънцето. Вечерта и в сряда обаче още веднъж ще превали дъжд и сняг.

От четвъртък до края на седмицата температурите ще се покачат, с което преобладаващите превалявания ще са от дъжд. От север ще нахлува по-студен въздух, а от юг ще напират по-топли средиземноморски въздушни маси. Северно от Стара планина ще остане по-студено с капацитет за снеговалеж, до момента в който на юг ще вали най-вече дъжд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР