В следващите дни се очаква гръцкият министър на транспорта Костас

...
В следващите дни се очаква гръцкият министър на транспорта Костас
Коментари Харесай

Гърция отпушва КГПП Кулата с нови ленти за движение

В идващите дни се чака гръцкият министър на превоза Костас Караманлис да разгласи съответни ограничения за разтоварване на граничния контролно-пропускателен пункт Промахон (Кулата) на границата с България и за по-бързото прекосяване на колите през него. Това разгласи през уикенда заместник-областният шеф на Серес Панайотис Спиропулос, представен от осведомителния уебсайт " Сереос ".
Още по тематиката
Според АНА-МПА забавянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон е всекидневно, като най-тежка е обстановката в интервала 10-14 ч. и 17-20 ч. Спиропулос изясни, че е разумно да се чака закъснение, когато през пункта на ден минават по 5 хиляди леки автомобила и се постанова да бъдат тествани здравните документи на всички пасажери, както и да бъдат осъществени бързи проби за ковид на инцидентен принцип.

Представители на полицията на Промахон са споделили, че през идващите дни до края на месеца се чака да бъдат отворени нови ленти за прекосяване на граничния пункт , както и да бъде заздравен полицейският екип на пункта с до двайсет чиновници.

На пункта към този момент са пристигнали будките, които ще бъдат ситуирани на новите ленти за прекосяване. Намерението на гръцките управляващи е новите ленти да стартират да действат към края на юни или началото на юли, откакто бъдат свързани съответните електронни системи, за което е належащо подпомагане и от българските управляващи.

Вчера главната опозиционна партия СИРИЗА разкритикува държавното управление за обстановката на граничните пунктове Промахон (с България) и Евзони (със Северна Македония) и изиска да бъдат отворени спомагателни пунктове за прекосяване на границата от туристите от прилежащите страни.

И през днешния ден колоната към Гърция на Кулата бе над един километър, сподели инспекция на NOVA. Магистралата се е трансформирала в пешеходна пътека. Чака се към два часа, само че пътуващите настояват, че това е обикновено.

Много от туристите са румънци. По към 50 автомобила минават за час, демонстрира инспекцията. В миналата събота и неделя колоната от чакащи коли е била няколко пъти по-дълга.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР