В скорошно интервю за CNBC изпълнителният директор на социалната мрежа

...
В скорошно интервю за CNBC изпълнителният директор на социалната мрежа
Коментари Харесай

Най-лошата грешка, която можете да допуснете при писането на имейл

В скорошно изявление за CNBC изпълнителният шеф на обществената мрежа LinkedIn Джеф Уийнър разкри какво е научил за писането на имейли през годините.

По думите му има една съществена неточност, която доста хора позволяват: Включването на прекалено много информация.

" Лесно е да пренебрегнеш значимостта на яснотата и краткостта на имейлите. Колкото по-дълго и комплицирано е едно електронно писмо, толкоз повече нови въпроси поражда. Хората стартират да търсят отговори, изпращат се още и още имейли и така нататък ", изяснява той.

Според Уийнър друга неточност е пращането на " сърдит " мейл. Всички сме се сблъсквали с това - получаваме писмо, от което се усещаме по някакъв метод атакувани или наранени, и незабавно сядаме да напишем прочувствен отговор. Така обаче задълбочаваме казуса и провокираме кавги.

Какво е решението? Говорете си повече лице в лице, споделя Уийнър.

" В днешно време хората избират да споделят по имейл, само че скрити зад екрана, могат да напишат нещо, за което да съжаляват. Чакането за отговор може да дълго, а интерпретациите на написаното - многочислено. Затова би трябвало още веднъж да стартираме да си приказваме офлайн ", прецизира изпълнителният шеф.

Целта на мейлите е да ни улеснят и те значително го вършат, само че от време на време в действителност се получава усложняване на привидно елементарна обстановка. Затова не подценявайте директното другарство - то ви дава повече надзор и изясненост.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР