В Скопие няма нищо по-централно от Skopje Marriott. Хотелът не

...
В Скопие няма нищо по-централно от Skopje Marriott. Хотелът не
Коментари Харесай

Skopje Marriott хотел, какъвто София няма - slava.bg

В Скопие няма нищо по-централно от Skopje Marriott. Хотелът не е просто в на града като локация. Не е просто на централния му площад. Той е част, и то най-обемната, на ансамбъла, композицията, която съставлява това място.

Може да се подиграваме на македонците, само че истината е, че в София нито имаме какъвто и да било архитектурен смисъл на обособена локация, нито пък имаме подобен хотел. Изобщо да не повтаряме нещо, което сме споменавали и преди – нямаме даже Marriott, за разлика от Скопие, Ереван, Тбилиси с 3, а това е най-голямата международна верига в промишлеността на гостоприемството. Което приказва доста.

Skopje Marriott наподобява величествен със своята необарокова фасада, издигаща се мощно на централния площад. Ала в действителност има малко повече от 100 стаи. Очевидно, поради търсенето на същински гранд хотел в този град, това е задоволително.

Прави усещане също, че има единствено и един ресторант. Той е част от единно пространство с лобито, бара и клуба, които се сливат в своя по едно и също време минималистичен, американско ретро със актуален „ тач” и комфортен жанр. Като всичко останало в близост, и тук проличава идея, не е имало изсипване на хрумвания, мебели и благосъстояния, както в нашите хотели.

Skopje Marriott няма за цел да впечатлява с новобогаташки изхвърляния гостите, а да им предложи комфортна, изискана и модерна среда, която да им разреши да се разтоварят, а не да се натоварят. Чудесно е вплетен в цялата интериорна идея актуален арт, който не стряска, не пречи, не се натрапва. Основен детайл, който отбелязва неразделените зони на лобито е декоративната и функционална стълба, водеща към коферентния център на мецанина, който пък е решен в общите си елементи като фамилна библиотека и е много прелестен за изкарване на времето с интелигентната среда с известни дизайнерски намигвания, които изцяло се вплитат в концепцията.

Стаите са неголеми, което се компенсира с модерно прояви като минибаня със стъклена врата, която „ влиза” в спалното помещение – хем е фешън, хем е рационално предвид на пространственото решение. Отделно е дребният хигиеничен възел. Леглата са издържани по всички настоящи трендове и както се убедихме са идеални за отмора. Видовете стаи и жилища са 9, тъй че има за всевъзможен усет и с всевъзможен аспект – постоянно отличен, освен това цените са в действителност прелестно ниски за този клас хотел.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР