В Сирия сили на протурската групировка Джейш ал-Наср (Армия на

...
В Сирия сили на протурската групировка Джейш ал-Наср (Армия на
Коментари Харесай

В Сирия джихадисти се опитват да отмъщават на руския спецназ

В Сирия сили на протурската формация „ Джейш ал-Наср ” (Армия на победата) в утрото на 11 януари са унищожени от съветски отряд за специфични интервенции в опорен пункт (рибат). Обектът е в региона на селището Ал Анкави в северната част на провинция Хама, за което заяви навреме.
Според проникналата след това нищожна информация, офанзивата е осъществена призори незабавно след утринната молитва Фаджр.
Прониквайки неусетно на 2 км зад линията на фронта, съветските спецназовци тихо ликвидирали часовите, след това небрежно се справили с всичките джихадисти, след което се скрили. Вероятната причина за дейностите им са систематичните обстрели на държавните позиции.
В резултата на акцията са унищожени 11 члена на „ Джейш ал-Наср ”. Едва след 2 часа командването на групировката си изяснило, за какво никой не дава отговор на повикванията, откривайки телата на убитите.
 Руски спецназ разгромил в Сирия протурска тайфа Руски спецназ разгромил в Сирия протурска тайфа
Сили на протурската формация „ Джейш ал-Насър ” в утрото на 11 януари са унищожени от съветски отряд за специфични интервенции в д...
В отговор на акцията на съветския спецназ групировката „ Хайят Тахрир аш-Шам ” решила да отмъсти. Били нанесени серия от ракетни удари по лагера на сирийската войска Зайтун, ситуиран покрай селището Хазарин. 
Според опозиционни източници, вследствие на обстрела са починали 3 военнослужещи от съветската военна полиция, плюс 3 убити и 7 ранени сирийски бойци. Информацията е от „ Сирийската обсерватория по правата на индивида ” (SOHR).
Не са показани никакви доказателства за гибелта на съветските военни. Руското Министерство на защитата по този мотив не е предписание никакви изказвания. Напълно е евентуално, че изказванията на джихадистите са единствено епизод от пропагандната война, което няма да е за първи път.
Превод и редакция : Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР