В Швеция учредиха мигрантска партия. Създателят й иска обявяване на

...
В Швеция учредиха мигрантска партия. Създателят й иска обявяване на
Коментари Харесай

В Швеция учредиха мигрантска партия

В Швеция учредиха мигрантска партия. Създателят й желае оповестяване на ислямофобията за закононарушение, както и в Конституцията на страната мюсюлманите да бъдат приети за малцинство. Мигрантската партия е подала заявление за регистрация, с цел да взе участие в идващите избори в страната.
Шведският политик от турски генезис Микаил Юксел учреди Партия на мигрантите, която е първата по рода си в страната. Политическата групировка към този момент е декларирала пред Върховната изборна комисия регистрация за присъединяване в районни избори.
В изказване Юксел акцентира, че неговата партия ще съставлява ползите на мигрантите:
„ Ние организираме просветителна активност в град Гьотеборг, желаеме ислямофобията да се смята за закононарушение, а мюсюлманите би трябвало да бъдат приети за малцинство съгласно конституцията на Швеция. Ние имаме намерение дейно да се борим против ксенофобията и офанзивите против джамии, които се зачестиха през последните години”.
Микаил Юксел е някогашен член на партия "Център " и е оглавявал листата на претендентите й във втория по величина град в Швеция - Гьотеборг. Той обаче бе изключен от нея преди изборите предходната година. Обяснението му е, че е отказал да приказва против Турция или президента й Ердоган.
„ Партията "Център " ме номинира като претендент за Народното събрание в град Гьотеборг на изборите на 9 септември 2018 година Но преди изборите бях изключен от партията с претекста, че отхвърлих да давам изказвания против Турция и президента Реджеп Тайип Ердоган.
Шведският политики съобщи, че след основаването на Партията на мигрантите е почнал да получава обиди, както и да бъде унизен. По думи на Юксел съперниците на Анкара намират елементарно място в политиката в Швеция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР