В Шуменско учебната година стартира тържествено в 65 училища, с

...
В Шуменско учебната година стартира тържествено в 65 училища, с
Коментари Харесай

Звънецът би в 65 училища в Шуменско

В Шуменско образователната година започва тържествено в 65 учебни заведения, с едно по-малко от предходната есен – това в с.Тушовица, което бе закрито. 1 290 са първокласниците в района.

Най-много деца – 749 влязоха за първи път в клас в община Шумен. Специално към тях и всички възпитаници привет насочи кметът на града Любомир Христов: „Мили първокласници, вашият първи образователен ден е начало на едно вълнуващо странствуване, което не всеки път ще е елементарно, само че без подозрение ще бъде забавно и потребно. Доверете се на вашия първи преподавател, тъй като той постоянно ще ви поддържа и окуражава! Уважавайте своите преподаватели и пазете традициите на вашето учебно заведение!“.

С молебен за благополучие стартира образователната година в най-старото школо в Шумен НУ „Илия Р.Блъсков“, където ще се образоват 83 първолаци в четири паралелки. Отец Иван Павлов подари на учебното заведение икона с облика на Света София точно на празника. Училището е едно от четирите в града, които се ремонтират за общо 13 млн.лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“. Във всички има довършителни действия, само че образователната година започва в постройките и шефовете подсигуряват, че няма да има проблеми.

В Шумен образователната година стартира и във филиала на Медицинския университет – Варна, където е признат следващият випуск от 31 медицински сестри и 20 акушерки. Общо 181 студенти ще се образоват през годината, признатите от първия випуск към този момент стажуват в лечебни заведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР