В сградата на Община Роман тази сутрин се проведе заседание

...
В сградата на Община Роман тази сутрин се проведе заседание
Коментари Харесай

Каква е обстановката в Роман към момента?

В постройката на Община Роман тази заран се организира съвещание на Общинския щаб за осъществяване на общински проект за отбрана при бедствия за разбор на обстановката и насоки за следващи ограничения. В срещата взе участие и регионалният шеф Малина Николова.
 

Директорът на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " рапортува за подхванатите ограничения за отводняване на частните домове и детската градина в града. От отчета стана ясно, че на денонощен режим в Роман работят шест екипа с техническо съоръжение от три автомобила и пет помпи. До момента са отводнени 46 частни парцели, което е близо 2/3 от всички семейства, потърпевши от бедствието.
   Публикувахте от в 

По преценка на старши комисар Димитров не е належащо да се обезпечава в допълнение съоръжение и чиновници, защото прогнозата е до 17.00 ч. през днешния ден в оставащите към 1/3 домове водата да бъде изпомпана. Създаден е и преносим екип за обслужване на засегнатите села в Община Роман - Хубавене, Караш и Средни рът.
 
Предприети са нужните ограничения и от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи за защита на частното имущество на хората , потърпевши от бедствието.-->
 

По данни на ВиК водоснабдяването в Карашки квартал е изцяло възобновено и водата е годна за пиянство и битови потребности. Още не е възобновено водоподаването в с. Хубавене, в чието землище помпената станция е залята от придошлите води. Днес екипи на ВиК отстраняват казуса със зареждането на селото.
   Публикувахте от в 
Вече е почнало и възобновяване на ел. зареждането, което беше спряно през миналото денонощие, с цел да се предотврати опцията за възможни токови удари. Приоритетно се зареждат стълбовете и уличното осветяване, а след преценка на положението на домовете се възвръща електроподаването и в обособени къщи.
 

От специалисти на общинската администрация са основани комисии за оценка на вредите на частните парцели и обществената инфраструктура , които ще опишат положението на засегнатите парцели и съоръжение, с цел да се насочат претенции за финансова помощ от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне. Община Роман е провела и доброволци, които подкрепят чиновниците на Пожарната при възобновяване на естественото положение на частните домове.
   Публикувахте от в 
Областният шеф Малина Николова направи оглед на положението на засегнатия от наводнението Карашки квартал и беседва с хората там.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР