В селата Конуш и Новаково зам.-кметът на Асеновград инженер Петър

...
В селата Конуш и Новаково зам.-кметът на Асеновград инженер Петър
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Асеновград: Да бъдем обединени, единомислещи,...

В селата Конуш и Новаково зам.-кметът на Асеновград инженер Петър Петров, постави венци в символ на благодарност пред делата и саможертвата на починалите в името на Съединението. Той се поклони пред паметната плоча на участниците в Конушенската чета в Конуш (пред църквата), както и пред паметника на поп Ангел Чолаков в Новаково. Слово изнесе Росица Бикова – организатор в ИМ Асеновград.

Петър Петров насочи привет към жителите, от името на кмета на община Асеновград доктор Христо Грудев, който гласи: „ Думата " съединяване " в актуалния свят е придобила голям брой смисли. През вековете тя е изменяла своята същина, само че в никакъв случай не е изгубила същинската си стойност. Всеки ден си повтаряме по какъв начин би трябвало да обединим силите си, с цел да живеем по-добър живот. Но тази значима от българската история дума има бездънен смисъл, който и до през днешния ден живее у всеки един от нас. Няма българин, чието сърце да не трепне, чувайки химна на България. Няма българин, който да не се вълнува от делата на героите, с помощта на които ние стоим през днешния ден тук с вас. Няма българин, който да не се гордее, когато българският трикольор се развее високо у нас или другаде по света.



Да бъдем обединени, единомислещи, състрадателни и сплотени, имаме потребност тъкмо в този момент. В този миг - миг на компликация и тържественост, по едно и също време.

Често слушам, че да си обединител в днешно време е съвсем непостижимо. Аз имам вяра, че българската религия устоява и на времето, и на провокациите и неволите и отново съумява да съедини даже най-разединените. Днес, когато честваме 137 години от съединението на Княжество България с Източна Румелия, Ви искам най-много здраве. Нека си напомним по какъв начин сплотено и в единност са живели нашите предци и дружно обединени да потвърдим на света, че единствено " Съединението прави силата "! ”



Видео от двете  събития може да гледате – - и да се абонирате за YouTube канала на община Асеновград, с цел да следите настоящите събития.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР