В секциите в града средното количество гласоподаватели е около 800.

...
В секциите в града средното количество гласоподаватели е около 800.
Коментари Харесай

Георг Спартански с опасения за машинния вот

" В секциите в града междинното количество гласоподаватели е към 800. При резултатите от последните избори съвсем 50% са дали своят вот, това демонстрира, че най-малко толкоз се чака да упражнят правото си на избор и на тези избори. Т.е. при 400 гласоподаватели, действително упражнили правото си на глас, в случай че целият развой на гласоподаване от влизането до излизането от изборното помещение трае към 3 минути, това са 20 часа. Невъзможно е в 13-часов изборен ден всички гласоподаватели да упражнят правото си на избор. Дори да съкратим времето до 2 минути това отново ни слага в невъзможна обстановка. " Това изясни кмета на Плевен по отношение на опасенията, че изборният ден ще продължи 20 часа, в случай че няма задоволителен брой машини.
Според Спартански мненията за за 10 секунди регистрират техническото време на образован гласоподавател при работеща съвършено машина, които са нужни той да маркира на екрана вота си, само че не регистрират времето, в което той ще отиде до комисията, ще му сверяват данните и останалите процедури.
 ЦИК: Още сред 400 и 500 машини ще са нужни за изборите на 11 юли ЦИК: Още сред 400 и 500 машини ще са нужни за изборите на 11 юли
Най-вероятно ще са нужни още сред 400 и 500 машини за гласоподаване за предварителните парламентарни избори на 11 юли. Това оповестяват за...
" Аз самия съм дал своя вот 4-5 минути с машина, тъй като тя не беше в редовност. Трябваше няколко минути, с цел да се задейства и дава отговор на командите. Моят въпрос е по какъв начин с по една машина, които имаме в секциите с до 1000 гласоподаватели, те ще гласоподават. Трябва да има най-малко две ", сподели още кметът на Плевен.
Той добави, че е последовател на машинното гласоподаване, тъй като по този метод доста ще се форсира отчитането на резултатите, само че то би трябвало да бъде направено по съответен метод с задоволително техника.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР