В седмицата, в която английският национален отбор стана жертва на

...
В седмицата, в която английският национален отбор стана жертва на
Коментари Харесай

Три прояви на расизъм белязаха футболния уикенд във Великобритания

В седмицата, в която британският народен тим стана жертва на расистки обиди в София по време на квалификацията с България за Евро 2020, обстановката ескалира и на Острова. В три разнообразни дуела бяха подадени сигнали за отправени расистки обиди към играчи, като един от дуелите даже беше преустановен.

В събота в квалификациите във ФА къп сред " Харингей бороу " и " Йоувил таун " почитатели на гостите насочиха расистки обиди към камерунския вратар на домакините Валери Дъглас Паджетат. Това се случи при дузпа за " Йоувил ", която беше осъществена, а секунди по-късно треньорът на " Харингей бороу " изведе играчите си от терена,а мачът не се доигра.

Отново в събота на мач от Чемпиъншип сред " Лутън " и " Бристъл сити " (3:0) бяха подадени сигнали за обиди от гостуващата агитка.

" Бристъл сити " е клуб, който почита разликите сред хората. Клубът по природа осъжда всякаква форма на расизъм. Ще се подхващат дейности против всеки, който се е държал расистко надъхан по време на нашето посещение в Лутън. Всеки закупил билет или сезонна карта ще бъде тестван и при потребност ще бъде докладван на управляващите. В момента клубът проверява подадените сигнали за расизъм и може да подсигурява, че ще бъдат взети ограничения против него ", реагираха незабавно от " Бристъл ".

Сигнал беше подаден и в Шотландия след дуела сред " Хартс " и " Рейнджърс " (1:1). Домакините оповестиха, че проверяват сигнал за расистки обиди към звездата на гостите от Глазгоу Алфредо Морелос.

След случаите от уикенда британската полиция разгласи, че стартира следствие.

През уикенда Висшата лига започва акция, която да ускори за следващ път битката с расизма по британските игрища. Случките от миналите дни не са първите през сегашния сезон, откакто към този момент няколко пъти играчи се оплакаха от обиди. В началото на месеца беше обявено, че футболните закононарушения в Англия бележат растеж от 47%.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Скандалът след мача България - Англия (48)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР