В седмичното си видеообръщение германският канцлер Ангела Меркел засегна днес

...
В седмичното си видеообръщение германският канцлер Ангела Меркел засегна днес
Коментари Харесай

Меркел насърчава момичетата да изучават точни науки, за да се преодолее дефицитът на кадри в страната

В седмичното си видеообръщение немският канцлер Ангела Меркел засегна през днешния ден казуса с недостига на висококвалифицирана работна мощ в страната и прикани девойките да следват математика, физика и инженерни науки, съобщи ДПА.

" Искам да кажа на младите девойки, че изборът на сходни специалности ще им обезпечи доста, доста положителни шансове за намиране на работа ", сподели канцлерката и акцентира, че самата тя е следвала физика с " голямо наслаждение ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Меркел означи, че на 26 април канцлерството провежда " Ден на девойките " за тези от тях, които търсят информация за опциите за работа и кариера. Планира се сходна демонстрация и за момчетата, добави тя.

Искаме да насърчим момчетата да се срещнат с специалности като педагог и гледач - на деца, заболели или остарели хора, сподели Меркел.

В Германия има сериозен дефицит на висококвалифицирана работна мощ, като се чака до 2040 година дефицитът да доближи три милиона души. Особено остра е потребността от хора с техническа подготовка като инженери и компютърни експерти, както и на експерти в региона на опазването на здравето. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР