В съвременния свят съществува опасност от глобален срив, от война

...
В съвременния свят съществува опасност от глобален срив, от война
Коментари Харесай

Путин пред Давос: Светът е пред тотален срив

В актуалния свят съществува заплаха от световен срив, от война на всички против всички - това съобщи съветският президент Владимир Путин в речта си на икономическия конгрес в Давос, който се организира онлайн. В тази връзка Путин назова удължаването на контракта START-3 “стъпка в вярната посока ”. В понеделник съветският президент беседва по тематиката с американския си сътрудник Джо Байдън, а часове след този диалог Путин внесе в държавната Дума контракта за нова ратификация.

“Цифровите колоси към този момент се конкурират с страните в доста посоки ”, отбеяза още Путин. В тази връзка той приказва и за растящата заплаха от цензура по света и даде за образец Съединени американски щати.

Владимир Путин съпостави днешните времена с 30-те години на предишния век, време на огромно обществено разслоение, растеж на популизма, на десния и левия радикализъм.

Според съветският президент, главният проблем пред човечеството и през днешния ден е разстящето обществено разслоение и обедняването на популацията. Брутният вътрешен продукт се удвои за последните 30 година, а в Съединени американски щати и Европа наклонността е да се усилва бедността. “Доходите отиват за 1% от популацията. а какво остава за останалите ", попита Путин. Жилище, почтена заплата и пенсия, качествена медицина и кацествено обучение - това са четирите целта, означи още Путин.

Путин приказва пред Давос за пръв път откогато е президент на Русия, до момента той има единствено една изява на форума, само че като министър председател на Русия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР