В съвременния свят новите технологии помагат много във всяка наша

...
В съвременния свят новите технологии помагат много във всяка наша
Коментари Харесай

Дигитална детоксикация: Няколко прости съвета

В актуалния свят новите технологии оказват помощ доста във всяка наша активност, за нашата информираности общественото другарство. Но в същото време с това основават в допълнение напрежение на работното място и отвън него.

Предлагаме ви няколко лесни за осъществяване съвета от материал на Военновъздушни сили за цифровата детоксикация и понижаване на напрежението.

Деактивирайте имейла

Най-лесният метод да намалите напрежението на работното място е да изключите брояча за непрочетени известия.

Проучванията демонстрират, че най-високите равнища на стрес са измежду чиновниците, които ревизират пощата и през извънработно време.

Така че това просто деяние е едно от най-важните стъпки за понижаване на напрежението.

Отидете на обяд

Вторият съвет е да не забравяме за обяда.

Разбира се, когато седите на една маса и си мислите за 100 неотворени писма, самата концепция да се изправите и да прекъснете отмора наподобява нерационална.

Учените въпреки всичко упорстват, че най-хубавият метод да се чувствате цялостен с сила е да вършиме паузи в работната си активност понякога.

Активирайте режим " духовник "

Идеята за краткотрайно овакантяване на работното място и рестартиране не може да се назова революционна. Но в последно време от ден на ден хора обядват на компютъра, което единствено способства за напрежението.

За нас е все по-трудно да създадем всичко, което планираме, тъй като сме непрекъснато разсеяни.

Професорът от Джорджтаунския университет във Вашингтон Кал Нюпорт счита, че би трябвало да помислим дали да включим " режима на монаха ".

Какво е това?

Това значи да се откри насаме безшумно място, където никой и нищо не отвлича вниманието, и да седим там час и половина, няколко пъти седмично.

След това можете да отидете в офиса и да осъществите срещи, да се заемете с пощата. В допълнение, в случай че по този метод сте пропуснали утринния пиков час - също е потребно за вас.

Общувайте повече

Повечето компании търсят нови способи за увеличение креативната сила на чиновниците си, за генериране на нови, необикновени хрумвания.

Любопитно изследване на Масачузетския софтуерен институт демонстрира, че един от най-хубавите способи за увеличение на креативната възвръщаемост е бърборенето.

Бен Вебер, един от създателите на проучването, твърди, че е допустимо да се усили творчеството на чиновниците, в случай че просто се завъртите към кафе машината.

Кафе машина, чайник или охладител за вода е място, към което хората непрекъснато се разхождат. Съответно ще има нови диалози.

Това може да е полемика, показана в телевизионната стратегия или състезателен мач, само че нормално такива диалози рано или късно се обръщат към работни тематики.

Може да наподобява нелогично, че посредством тласкане хората да бърборят в работното време, можете да се подобрят резултатите на компанията. Но изследванията демонстрират, че най-творческите екипи са тези, в които поддържат връзка доста неофициално и по разнообразни неработни тематики.

Нагласете си ден без цифрови технологии

Учените са открили, че стресът е една от главните спънки пред новите хрумвания на работното място.

Сега всеки има смарт телефон и този стрес е по-висок от всеки път.

Затова, както в никакъв случай преди, е значимо да се откри метод да се понижи напрежението, създавано от новите технологии. И един от най-хубавите способи е да се провежда ден разтоварващ ден, да вземем за пример през уикенда.

През почивните дни би трябвало да си позволиш да се откъснеш изцяло от работата и цифровите устройства.

Помолете шефа си да не ви изпраща поща в почивните дни - това прави хората нервни и тревожни, когато отидат на работа в понеделник.

А у нервните хора творчеството, почтено казано, нормално не е на положително ниво.

40 часа работа е остатъчно

Сегашният климат на работното място ви кара да мислите, че да се трудите дълго време и непрекъснато да се преработвате е добра тактика и заслужава утвърждение.

Успешните хора, за които четем в медиите и които виждаме по малкия екран, описват какъв брой доста работят.

Но в действителност от ден на ден данни демонстрират, че както наподобява, многото работа не е най-хубавото решение.

Може би 40 часа работа на седмица е тъкмо това, от което се нуждаете.

Ако употребявате оставащото време за отмора и възобновяване, на идващия ден отивате на работа, изпълнена с живот и сила.

Така че работа по 40 часа седмично евентуално е задоволителна. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР