В съвременния свят има лекарства за почти всяко неразположение и

...
В съвременния свят има лекарства за почти всяко неразположение и
Коментари Харесай

10 лекарства, които могат да доведат до напълняване

В актуалния свят има медикаменти за съвсем всяко неразположение и заболяване. Но за жалост, доста от тях водят до наддаване на тегло. Приемът на медикаменти е обвързван с куп странични резултати, а на наддаването на тегло е най-трудно да се противодейства, изключително в случай че се борите с хронично заболяване. Изданието Cheat Sheet направи лист на 10 известни медикаменти, които водят до напълняване.

1. Прозак

Едно от най-известните медикаменти, водещи до увеличение на тежестта, е антидепресантът Прозак. Приблизително 25% от постоянните консуматори на този медикамент качват към 5 кг.

2. Алегра

Милиони хора страдат от сезонни или хронични алергии. Едно от най-популярните и постоянно предписвани медикаменти е антихистаминът Aлегра. Но приемът му може да докара и до напълняване. Хората, които постоянно одобряват това лекарство, наддават от 2 до 5 кг.

3. Зиртек

Това е друго антиалергенно лекарство на основата на антихистамин, което може да докара до наддаване на тегло.

4. Пароксетин

Пароксетин е различен антидепресант, който може да повлияе отрицателно на фигурата ви. Част от пациентите, които са го приемали дълготрайно, оповестяват за доста наддаване на тегло.

5. Контрацептивни медикаменти

Тези медикаменти са посочени за един от главните виновници за наддаване на тегло при дамите. Въпреки че постоянно след прекъсването им, дамите възвръщат предходните си килограми.

6. Невронтин

Лекарството Невротонин е известно още като Габапентин. То се употребява за лекуване на болежка и гърчове, само че също по този начин води до доста увеличение на тежестта при доста пациенти. Част от тях оповестяват, че са нараснали тежестта си с 10% по време на използването на медикамента.

7. Литобид

Това лекарство се употребява за лекуване на меланхолия и признаци на биполярно разстройство, само че един от неговите странични резултати са измененията в метаболизма и повишението на апетита. В резултат на това доста консуматори напълняват, до момента в който го одобряват.

8. Преднизон

Преднизон се употребява за лекуване на артрит, кожни болести, кръвни болести и даже проблеми с дишането. Един от главните му странични резултати е вероятното наддаване на тегло.

9. Золофт

Това е различен известен антидепресант, който води до повишаване на тегло.

10. Инсулин

Инсулинът е хормон, употребен от човешкото тяло за контролиране равнищата на кръвната захар. Наддаването на тегло и диабетът са тясно свързани. Затова на пациентите с диабет се предписва инжектиране на инсулин. Увеличаването на тежестта е постоянно срещан непряк резултат, обвързван с инсулиновата терапия.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР