В съвременните жилища най-важното помещение не е кухнята, а всекидневната.

В съвременните жилища най-важното помещение не е кухнята, а всекидневната. ...

Практични съвети при избора на холна гарнитура

В съвременните жилища най-важното помещение не е кухнята, а всекидневната. Всичко важно и интересно се случва в дневната – посрещаме гости, събираме семейството, релаксираме.
Това е причината да обърнете повече внимание на обзавеждането ѝ. Трябва да проявите креативност и въображение.

Как да подобрим дома си без големи усилия и средства Как да подобрим дома си без големи усилия и средства
Всички ние жадуваме за уютен и добре проектиран дом, но в същото време един основен ремонт на жилището ни носи неочаквани разходи и огр...
Покупката на всяка мебел трябва да е добре обмислена. Холната гарнитура е една от тях. И няма как да е по друг начин, тя е основната мебел в дневната.
Как правилно да изберете холна гарнитура?
Вземете решение за размера
Измерете внимателно дневната, определете мястото, където ще сложите гарнитурата и си запишете всичко. Така, когато разглеждате различни модели в онлайн или физически магазин ще знаете кои гарнитури са подходящи за вас.
Изберете вида на меката мебел

Декоративни бои и мазилки – когато стените говорят Декоративни бои и мазилки – когато стените говорят
Стените на нашето жилището са не само физическите граници на имота ни. Те са прегръдката, в която вечер се прибираме изморени, за...
Решение за вида на холната гарнитура ще вземете в зависимост от това колко е голяма дневната. Холните гарнитури модел Класически са подходящи за големи пространства. Те включват няколко отделни мебели като диван тройка, един или два фотьойла, както и табуретки. Някои модели включват и двуместен диван.
Модулни дивани и гарнитурис U-образна форма също са чудесни за просторни помещения. Те предоставят много места за сядане, място за сън и ракла за съхранение.
При недостиг на място в дневната, можете да изберете ъглова холна гарнитура. Ъгловите гарнитури са удобни, подходящи за малки пространства и представят достатъчно места за сядане. Те мат ракла за съхранение и функция „сън“.
Модулните холни гарнитури също са вариант за малки всекидневни. Модулите могат да се подредят според желанията на домакините.
Изберете стила

Най-подходящите цветове за дома ни според зодията Най-подходящите цветове за дома ни според зодията
Сигурно сте запознати с някои от тенденциите през последните години – индустриален стил или шаби шик. Но обмисляли ли сте модел з...
Логично е стилът на всички мебели в дневната да си подхождат, затова холната гарнитура е нужно да си кореспондира с останалите мебели в дневната. В магазините се продават различни стилове гарнитури, като най-известни са:
Класически
Класическият стил е елегантен и изтънчен. Гради се върху концепции от 18 и 19 век. Фина изработка, обли ръбове и богати архитектурни украшения характеризират тези холни гарнитури. Обикновено тези мебели се продават във вид на комплект от два дивана — триместен или двуместен  диван и фотьойли.
Модерен
Модерният стил се оказва, че не е много съвременен, защото е създаден през 19 век. Мебелите се отличават с простота, изчистени линии и свежи, светли цветове.

8 горещи тенденции в интериора на кухнята 8 горещи тенденции в интериора на кухнята
  Световните тенденции в кухненския дизайн се ръководят от съвременния динамичен живот на хората и съобразявайки се с него, все...
Съвременен
Изчистени  форми, земни цветове са характерни за съвременния стил мека мебел. Те подхождат както на по-малки помещения, така и на по-просторни.
Рустик
Рустик е смес от традиционни френски, италиански и испански дизайни. Характерна за холните гарнитури в този стил е ефектната комбинация от цветове и удобството, което предоставят. Обикновено това са удобни меки ъглови гарнитури. Фотьойл или табуретка присъстват в някои от рустик моделите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com