В състезанието по английска езда на централния манеж в ездови

...
В състезанието по английска езда на централния манеж в ездови
Коментари Харесай

Нови шест медала от Световните игри за Спешъл Олимпикс в Абу Даби

В надпреварата по британска езда на централния манеж в ездови клуб Ал Форсан, тимът на Спешъл Олимпикс България завоюва в оспорвана конкуренция два сребърни и два бронзови медала.

Сребро в бадминтон и още един бронз в дисциплината боче завоюваха спортистите на Спешъл Олимпикс България на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби. Илиана Цветанова и Велико Великов сграбчиха сребро в дисциплината британска езда.

" При тази конкуренция, удовлетворена съм от резултата ", показа Илиана, която е притежател на първия златен орден от Световните игри за България - в дисциплината паркур.

" Днес съм задоволен от резултатите ", показа Велико Великов от Спешъл Олимпикс Варна.

Двата бронзови медала в британската езда от през днешния ден отидоха при Цветелина Георгиева и Виктор Христов от Спешъл Олимпикс София.

" След среброто в паркура, не съм задоволена от третото място. Имаме още една дисциплинираност - обездка. Там ще се боря за злато ", показа Цветелина.

Виктор Христов, за който това е втори бронзов орден показа:

" Да съм тук, на този манеж, да се състезавам с тези спортисти, за мен това към този момент е огромен триумф! ".

Треньор на тима по езда е Стоица Аргилашки от ездови клуб " Конкур ". Българският тим по конна езда тренира на конна база " Ниеса " и се поддържа от Българската федерация по конен спорт.

Церемония по награждаването се организира в ездови клуб Ал Форсан в Абу Даби. Медалите връчи Джабер Мохамед Ганем Ал Суади (Генерален шеф на кабинета на шейха).

Късно нощес пък Валери Маринов от Спешъл Олимпикс Благоевград взе бронза в своята дивизия по боче. За сребро се пребори спортистът Иван Нанев от Стара Загора в дисциплината бадминтон.

До момента спортистите на Спешъл Олимпикс завоюваха един златен (в конната езда), четири сребърни (три в конна езда и един в бадминтон), четири бронзови (три в конната езда и един в боче) медала. В плуването и силовия трибой нашите спортисти се класираха на 10 четвърти места в другите дисциплини, осведомят от българския щаб.
 Министър Кралев изпрати българските спортисти на Световните летни игри Спешъл Олимпикс
Министър Кралев изпрати българските спортисти на Световните летни игри Спешъл Олимпикс

Вижте детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР