В САЩ турист, посетил националния парк Йелоустоун, беше наречен идиот,

...
В САЩ турист, посетил националния парк Йелоустоун, беше наречен идиот,
Коментари Харесай

Турист искаше да си направи селфи с бизон и си плати

В Съединени американски щати екскурзиант, посетил националния парк Йелоустоун, беше наименуван " глупак ", откакто се приближи прекалено много до сърдит бизон. 

Хората се поучават да стоят на най-малко 25 ярда (почти 23 метра) от бизоните от самото начало, само че един екскурзиант, навестяващ националния парк Йелоустоун, беше атакуван и ранен, откакто се приближи прекалено много.

Паркът от 2,2 милиона акра е дом на повече от 200 типа животни, в това число мечки гризли, вълци, плешиви орли и планински лъвове. Освен това паркът е дом на най-голямата популация от бизони в Северна Америка – към 4700.

При скорошно пътешестване до Йелоустоун един от туристите се приближи доста до бизон, пише Mirror. На фрагментите, оповестени в Instagram, се вижда, че един човек лежи на земята, а над него се извисява голям бизон. Вижда се, че животното наподобява разтревожено и е опряло глава в тялото на мъжа.

Много хора в мненията осъдиха мъжа, че се е доближил прекалено много до големия бизон.

" Е, добре! Искаше ли да си направи селфи, най-после получи незабравима фотография ", написа един от тях.
 Бизон атакува екскурзиант, народен парк, голям бизон, Йелоустоун, туристи, искаше да си направи селфи, нагъл екскурзиант, рисково животно Паркът е дом на най-голямата популация от бизони в Северна Америка - към 4700 Снимка: toursofyellowstone/Instagram
Изданието отбелязва, че хората не би трябвало да се приближават до бизони на по-близо от 23 метра. Малките им наподобяват игриви и сходни на кученца, само че възрастен може да тежи до 2425 паунда (почти 1100 кг) и да доближи оптималната скорост от 35 благи в час (56 км/ч). Хората се поучават да съблюдават безвредно разстояние, защото представителите на този тип могат да бъдат рискови и непредвидими.

Според уеб страницата на Службата за национални паркове бизоните са предизвикали повече пострадвания на хората в Йелоустоун от всяко друго животно.

„ Дайте на бизоните независимост на придвижване, в случай че са покрай къмпинг, пътека, крайбрежна алея, паркинг или в застроена зона. Ако е належащо, обърнете се и вървете в другата посока, с цел да избегнете контакт с диви животни в непосредствена непосредственост. Приближаване на бизони е за тях като опасност и те могат да отговорят с блъфиране, люлеене на глава, лапане, мъркане или подсмърчане. Това са предупредителни знаци, че сте прекомерно близо и че офанзивата е неизбежна ", се споделя в напътствията на уеб страницата.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg