В САЩ разрешиха използването на ваксината срещу COVID-19 на американската

...
В САЩ разрешиха използването на ваксината срещу COVID-19 на американската
Коментари Харесай

Позволиха ваксината на Pfizer/BioNTech да се прилага върху за деца в САЩ

В Съединени американски щати позволиха потреблението на имунизацията против COVID-19 на американската фармацевтична компания Pfizer и немския й сътрудник BioNTech при малолетни от 12 до 15 години, предадоха международните организации.

Ройтерс отбелязва, че това решение, взето от Агенцията за надзор на храните и медикаментите, ще разшири обсега на имунизационната акция в страната, чието движение се е забавило сензитивно напоследък.

До този миг препаратът на Pfizer/BioNTech можеше да бъде прилаган в Съединени американски щати при хора от 16 години нагоре. Сега той стана първата ваксина против COVID-19, позволена за потребление в страната при възрастовата група сред 12 и 15 години.

Смята се, че това е значима стъпка към безвредното връщане на децата в учебните заведения, отбелязва Ройтерс.

Президентът Джо Байдън подреди на щатските управляващи да дават неотложно имунизацията разполагаем на малолетните от 12 до 15 години. Очаква се нейното използване при тази възрастова категория да стартира в четвъртък.

Повечето деца с COVID-19 имат леки или въобще нямат никакви признаци. Те обаче могат да предават ковид а, а и не са застраховани против тежко разболяване.

От началото на пандемията Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите са записали към 1,5 милиона случая на ковид при малолетни от 11 до 17 години, показва ДПА. По данни на американската федерална организация в Съединени американски щати, с население от почти 330 милиона души, са открити общо към 32,5 милиона инфектирани, близо 580 хиляди от които са умряли. И по двата индикатора страната е преди всичко в света.

По данни на центровете 58 % от пълнолетните жители на Съединени американски щати са получили най-малко една доза ваксина, а 44 на 100 са изцяло имунизирани. До момента в страната са сложени общо 261 милиона дози, отбелязва ДПА.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР