В САЩ бяха повдигнати обвинения на двама руснаци, за които

...
В САЩ бяха повдигнати обвинения на двама руснаци, за които
Коментари Харесай

САЩ повдигнаха обвинения на хакери, свързани с руското разузнаване

В Съединени американски щати бяха повдигнати обвинявания на двама руснаци, за които се счита, че управляват група хакери, виновна за интернационална вълна от компютърно пиратство, заяви министерството на правораздаването на Съединени американски щати, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Според обвинителния акт на прокуратурата в Питсбърг Максим Якубец и Игор Турашев управляват киберпрестъпна група на име Evil Corp и са заразили компютри, в това число банкови, в десетки страни, като са откраднали над 100 милиона $ от 2011 година

Смята се, че Максим Якубец от 2017 година е сътрудничил на съветската Федералната работа за сигурност по планове за съветското държавно управление, посочи американското финансово министерство, което наложи наказания на двамата мъже и на други свързани с организацията им лица.

Групата Evil Corp, която се намира в Москва, е упрекната в разпространение на два малуера (вреден софтуер) " Бугат " и " Драйдекс ". Те били скрити в атачмънти на имейли и заразявали компютрите на жертвите, с цел да откраднат паролите и банковите им данни. След това хакерите прехвърляли парите в свои банкови сметки или сметки под техен надзор.

Смята се, че групата е навредила на над 300 физически или юридически лица в 43 страни, по-специално членки на НАТО.

Якубец и Турашев не са арестувани. Държавният департамент разгласи премия от 5 милиона $ за информация, която би довела до задържането на Якубец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР