В съседна РС Македония съществува добре организирана мрежа за издаване

...
В съседна РС Македония съществува добре организирана мрежа за издаване
Коментари Харесай

Разкриха мрежа за фалшиви PCR-тестове в Северна Македония

В прилежаща районен съд Македония съществува добре проведена мрежа за издаване на подправени PCR- за ковид. В незаконната организация вземат участие известна поликлиника и хотели. Това излиза наяве от следствие на излизащия в Скопие седмичник " Фокус ", съобщи на БГНЕС.
В град Гевгели, на границата с Гърция, е развъртян бизнес за издаване на подправени PCR-тестове за . Те се издават на всички жители, които желаят да пътуват за почивка в Гърция ", се споделя в следствието.
 PCR на границата с Турция - 20 лв. PCR на границата с Турция - 20 лв.
Турската страна ще улесни от юни влизането на пътуващите и туристите от България. Това заяви новият общоприет консул на Република Турц...
В мрежата взе участие известна поликлиника от Богданци, която има кабинети и в Гевгели. В момента те са затворени, тъй като издаваха документи за PCR-тестове за без утвърждението на Министерството на здравеопазването. В мрежата вземат участие известни хотели, които популяризираха " услугата ", само че наскоро бяха отстранени всички нейни страници в обществените мрежи.
Изданието напомня, че в РСМ утвърждение за осъществяване на PCR-тестове са получили единствено 12 лаборатории от Министерството на здравеопазването. През последните месеци може да са получили и други, само че техният брой е нищожен.
" Броят на частните лаборатории, които печелят на гърба на пациентите, само че работещи без позволение, е забележителен. Те издават подправени PCR-тестове за ковид ", се споделя в следствието.
Кметът на Гевгели Сашо Поцков споделя, че е " чул за сходни приказки /за подправени лаборатории - бел.ред./, само че не е бил осведомен с тези лаборатории и хотели ". Същото сподели и кметът на Богданци Блаже Чапов. Според него " това е било работа на способените институции ", които трябвало да проверяват тези клюки.
 От 1 юни отпадат условията за влизане у нас за румънските жители, идващи от Румъния От 1 юни отпадат условията за влизане у нас за румънските жители, идващи от Румъния
От 1 юни румънските жители, идващи от Република Румъния, могат да влизат в България през всички гранични контролно-пропускателни...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР