В съседна Република Северна Македония са внасяни най-много отпадъци от

...
В съседна Република Северна Македония са внасяни най-много отпадъци от
Коментари Харесай

В Македония внасяли тонове боклуци от България

В прилежаща Република Северна Македония са внасяни най-вече боклуци от България. Официалните управляващи настояват, че става въпрос единствено за първични материали, които са позволени от закона.

От Гражданското съдружие “02 Инициатива ” желаеха да се вкара цялостна възбрана за импорт на всевъзможен тип боклуци, които се употребяват за произвеждане на електрическа сила. Днес шефът на най-голямото бунище край Скопие “Дрисла ” Горан Ангелов бе освободен от поста, а сдружението мина към столичната община. Самият Ангелов е вносител, дружно с двама италианци, на боклуци в България, които бяха открити на пристанищата във Варна и Бургас. Според Анеглов отпадъците са били предопределени за Топлоелектрическа централа “Бобов дол ”, а от прокуратурата настояват, че са били предопределени за цех в Плевен.

През 2014 година в Македония от България са импортирани 7.4 млн. тона боклуци, заяви Радио Свободна Европа. В западната ни съседка се внася, в доста по-малки количества боклуци още и от Сърбия, Турция, ОАЕ, излиза наяве от данните на Статистическия институт в Скопие.

От Министерството на околната среда в Скопие отхвърлят да оповестят какви боклуци са внасяни в страната. През миналата година в страната са импортирани 2 млн. тона боклуци, в които е имало гуми и батерии. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР