В съответствие с препоръките на правителството, британските училища провеждат часове

...
В съответствие с препоръките на правителството, британските училища провеждат часове
Коментари Харесай

Daily Mail: Заради мерките по защита от COVID-19 британските ученици замръзват от студ

В сходство с рекомендациите на държавното управление, английските учебни заведения организират часове с отворени порти и прозорци, с цел да обезпечат оптималната вентилация на пространствата, написа Daily Mail. В резултат на това, заради влошените метеорологични условия през последните дни, учениците замръзват от мраз в клас.
В учебните заведения в цяла Англия учениците замръзват от мраз, защото прозорците и вратите на класните стаи са оставени отворени, с цел да проветряват пространствата като защитна мярка, обвързвана с актуалната пандемия на ковид, написа Daily Mail.
Родителите на учениците в едно от учебните заведения в Норфолк, по-специално, обявиха, че по време на урока децата им „ съвсем са посинели “ и са „ треперели “ от студа.

Някои учебни заведения упорстват учениците да „ се научат да обичат прохладата и свежестта “ и да носят „ връхни облекла, ръкавици и термо долни дрехи “, с цел да стоят на топло.

Всичко това се случва на фона на студеното време през последните 10 дни, като оптималните температури доближават единствено до 13° C. Училищните ръководители се опасяват, че обстановката може да се утежни до зимата.

Правителството подреди на учебните заведения да усилят придвижването на въздуха в класните стаи, като отворят прозорците и вратите, с цел да понижат по този метод риска от разпространяване на COVID-19.

В Норфолк майката Шарлота Бранън Милито съобщи, че по време тутакси синът й е бил „ толкоз заледен, че не е могъл да приказва “ и това се е случило, откакто учители в локалното образователно заведение не са му разрешили да облече връхни облекла.

„ Децата са попитали дали могат да облекат връхни облекла и им беше казано, че това е невероятно. Учителят сподели, че обличането ще разсее целия клас. Бях шокирана. Най-малкият ми наследник сподели, че му е било толкоз студено, че даже не е могъл да приказва, тъй като зъбите му тракали.

Разбирам за какво прозорците са били отворени и напълно поддържам и лаская учебното заведение, че е следвало всички указания толкоз добре. Просто в действителност мисля, че в случай че на детето му е некомфортно и му е студено, тогава, съгласно мен, облечените връхни облекла няма да отвличат вниманието му. “, сподели Шарлот Бранън Милито.

Междувременно учителите също се оплакват от „ ужасното “ време, изтръпване на пръстите и нуждата да носят шалове и връхни облекла през целия ден. Други преподаватели поръчват облекла и поучават учениците да купуват „ хубаво термо долни дрехи “ в очакване на настъпващото студено време, написа Daily Mail.

Както напомня изданието, в държавните рекомендации за обновяване на учебното заведение се споделя: „ Веднага откакто учебното заведение стартира да работи, значимо е да се обезпечи добра вентилация и, в случай че е допустимо, да се поддържа на оптимално равнище, да вземем за пример посредством отваряне на прозорци и подпиране на отворените порти, в случай че това не са противопожарни порти. където това може да се направи безвредно с взети поради защитни ограничения.

Мерките за вентилация ще варират за всеки обособен случай, според от самостоятелните условия. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР