В съответствие с ангажимента да осъществи положително въздействие върху климата

...
В съответствие с ангажимента да осъществи положително въздействие върху климата
Коментари Харесай

ИКЕА ще премахне постепенно пластмасата от опаковките си до 2028 г.

В сходство с уговорката да реализира позитивно влияние върху климата и хората, ИКЕА последователно ще отстрани пластмасата от потребителските опаковки на продуктите си. Изтеглянето на старите такива ще се случва поетапно, започвайки от целия нов подбор до 2025 г, като ще обхване и сегашния до 2028г. Чрез това решение шведският колос цели да понижи пластмасовите боклуци и климатичния отпечатък върху природата, оказвайки влияние върху промишлеността за създаване на опаковки от възобновими и рециклирани материали.

Опаковката е основен съставен елемент от бизнес модела на ИКЕА и е значим фактор за достъпността, устойчивостта и сигурността, с които е известна компанията. На годишна база тя изразходва над 1 милиард евро за към 920 000 тона на опаковъчния материал. Изтеглянето на пластмасата от опаковките ще изисква създаване на нови решения, както и тясно съдействие с продуктовите развойни екипи и снабдители на ИКЕА по целия свят. Пластмасовите опаковки могат да остават при някои артикули от хранителния подбор на ИКЕА, където е належащо да се обезпечи качество в сходство със стандартите за сигурност на храните, като в този случай те ще бъдат възобновими или рециклируеми.



" Изобретателността е част от наследството на ИКЕА и опаковките никога не са изключение в това отношение. Изтеглянето на пластмасата в нашите продуктови опаковки безспорно ще бъде предизвикателство през идващите години. С това придвижване се надяваме да подтикваме нововъведенията в опаковките и да използваме мащаба и обсега си за позитивно влияние на промишлеността отвън нашата верига за доставки ", споделя Мая Келберг, Ръководител на развойна активност в ИКЕА в Швеция.

Изтеглянето на пластмасовите опаковки е част от цялостния ангажимент на ИКЕА да понижи фрапантно климатичния отпечатък в цялата верига на цената – от снабдяването с материали и производството, до метода, по който продуктите на шведския бранд се употребяват вкъщи. Предоставянето на опция за потребителите да подобрят енергийната успеваемост вкъщи е значима част от цялостната задача за стабилно развиване. Ето за какво по-рано тази година ИКЕА предприе стъпка в реализирането на тази цел и показа в асортимента си серията LED крушки от ново потомство SOLHETTA, които са по-достъпни и още по-икономични. Новата серия включва крушки със общоприети форми и размери, които устоят до 25 000 часа или 20 години. В съпоставяне с предходните серии LEDARE и RYET, SOLHETTA е приблизително с 35% по-ефективна в енергопотреблението, което се равнява на 45 000 тона икономисан въглероден диоксид (CO2) годишно.



„ Вярвайки, че устойчивостта и достъпността би трябвало да вървят ръка за ръка, представихме идващото потомство енергийно ефикасни LED крушки посредством серията SOLHETTA, която ще разреши на нашите клиенти да понижат своето влияние върху климата и околната среда. Щастлив съм да разглася, че серията се предлага на по-ниска цена, което я прави още по-достъпна “, показа Джонатан Елофсон, Бизнес водач в ИКЕА Швеция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР