В Съединените щати и по света коронавирусът изглежда разхлабва смъртоносната

...
В Съединените щати и по света коронавирусът изглежда разхлабва смъртоносната
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Най-лошото от епидемията е зад гърба ни!

В Съединените щати и по света коронавирусът наподобява разхлабва смъртоносната си хватка. Тенденциите, свързани с броя на инфектираните, на признатите в болница и на умрелите, варираха и преди, само че в никакъв случай до момента не бяхме ставали очевидци на такова внезапно и бързо намаляване, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Това ли е? Това ли е началото на края? След година на мрачни статистики и ограничение на човешките контакти мнозина американци имат чувството, че дълго чаканото избавление е близо, показва Българска телеграфна агенция.

Повечето учени считат в този момент, че американците ще победят вируса и още веднъж ще се радват на доста от аспектите на живота си преди пандемията. " Ню Йорк таймс " интервюира 21 учени и всички те показаха оптимизма си, че най-лошото от пандемията е към този момент зад тила ни. Това лято животът може да се върне към естественото, считат те.

Винаги обаче има едно " само че ". Изследователи показаха опасенията си, че американците, които се приближиха толкоз покрай финала, може още веднъж да подценят вируса.

Досега двете утвърдени в Съединени американски щати ваксини показват впечатляваща успеваемост и, след мудния си старт, имунизационната акция набира скорост. Вероятно скоро ще бъде утвърдена и трета ваксина, което ще усили националните ресурси, отбелязва американското издание.

Ще минат обаче много седмици преди имунизационната акция да окаже въздействието си върху пандемията, изключително поради обстоятелството, че вирусът мутира по-бързо от предстоящото.

Пътят назад към нормалността е посипан с неизвестности: доколко имунизациите предотвратяват разпространяването на вируса; дали имунизациите влияят върху новите варианти на вируса; и какъв брой бързо светът ще бъде ваксиниран, тъй че да бъде спряна по-нататъшната еволюция на вируса.

Най-голямата неизясненост обаче е по какъв начин ще се държат хората. Могат ли американците, копнеещи за завръщане към естествения живот, да продължат да носят маски и да съблюдават отдалеченост с роднините и приятелите си? Още какъв брой дълго могат бизнесите, офисите и учебните заведения да останат затворени?

Възможно е смъртните случаи от COVID-19 към този момент в никакъв случай да не доближат високите стойности от предишното и е допустимо най-лошото да е към този момент зад тила ни. Ако американците обаче смъкват гарда прекомерно рано и в случай че новите варианти на вируса се разпространят в Съединени американски щати толкоз бързо, колкото на други места, през идните седмици може да има нови скокове в броя на инфектираните, предизвестява " Ню Йорк таймс ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР