В Съединените щати и по света коронавирусът изглежда разхлабва смъртоносната

...
В Съединените щати и по света коронавирусът изглежда разхлабва смъртоносната
Коментари Харесай

Според учени най-лошото от епидемията в САЩ е минало, има обаче едно голямо но

В Съединените щати и по света коронавирусът наподобява разхлабва смъртоносната си хватка. Тенденциите, свързани с броя на инфектираните, на признатите в болница и на умрелите, варираха и преди, само че в никакъв случай до момента не бяхме ставали очевидци на такова внезапно и бързо намаляване, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Това ли е? Това ли е началото на края? След година на мрачни статистики и ограничение на човешките контакти мнозина американци имат чувството, че дълго чаканото избавление е близо.

Повечето учени считат в този момент, че американците ще победят вируса и още веднъж ще се радват на доста от аспектите на живота си преди пандемията. " Ню Йорк таймс " интервюира 21 учени и всички те показаха оптимизма си, че най-лошото от пандемията е към този момент зад тила ни. Това лято животът може да се върне към естественото, считат те.

Винаги обаче има едно " само че ". Изследователи показаха опасенията си, че американците, които се приближиха толкоз покрай финала, може още веднъж да подценят вируса.

Досега двете утвърдени в Съединени американски щати ваксини показват впечатляваща успеваемост и, след мудния си старт, имунизационната акция набира скорост. Вероятно скоро ще бъде утвърдена и трета ваксина, което ще усили националните ресурси, отбелязва американското издание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР