В съд във Ванкувър беше дадено началото на делото срещу

...
В съд във Ванкувър беше дадено началото на делото срещу
Коментари Харесай

Започна делото срещу директорката на Хуауей в Канада

В съд във Ванкувър беше обещано началото на делото против финансовия шеф на китайския софтуерен колос Хуауей по настояването на Съединени американски щати тя да бъде екстрадирана от Канада и предадена на американското правораздаване, написа Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Мън Ванчжоу дойде в съда с черна рокля на бели точки и отхвърли коментар преди влизането в залата.

Арестът на Ванчжоу, която е най-голямата щерка на милиардера и създател на Хуауей Жън Джънфей, скапе връзките сред Китай и Канада.

Китай още веднъж прикани Ванчжоу да бъде освободена, а обвиняванията против нея да бъдат свалени, тъй като са политически стимулирани.

За да бъде пусната на независимост, “принцесата на Хуауей ” би трябвало да убеди канадския съд, че обвиняванията, които й насочат Съединените щати не съставляват нарушаване в Канада и са политически стимулирани.

Съединени американски щати упрекват Мън Ванчжоу в нарушаване на американските наказания против Иран, което е можело да подведе една от най-големите банки в света да попадне под ударите на ембаргото.

Американските прокурори настояват, че Вънчжоу е подвела банка Ейч Ес Би Си (HSBC) какви са връзките на Хуауей с основаната в Иран компания Скайком (Skycom), като по този метод е изложила HSBC да наруши глобите на Съединени американски щати против Иран.

Китайката отхвърля обвиняванията. Тя беше освободена под гаранция и живее в едно от двете си имения в Канада, до момента в който върви делото.

Адвокатите на китайката ще пазят тезата, че информацията която е дала на HSBC не съставлява машинация, а единствено опит на Съединени американски щати да наложи оповестеното от самите тях финансово ембарго на Иран, в което Канада не взе участие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР