В събота вечерта цялата електропреносна мрежа в Пакистан се срина,

...
В събота вечерта цялата електропреносна мрежа в Пакистан се срина,
Коментари Харесай

200 милиона без ток: Защо електроенергията в цялата тази държава се срина едновременно

В събота вечерта цялата електропреносна мрежа в Пакистан се срина, което по едно и също време остави 200 млн. души без ток, съобщи Reuters.

Това е съвсем невиждан срив, като сходен по мащаб се наблюдаваше за финален път през 2015 година, напомнят от Zero Hedge.

" Внезапният срив на преносната мрежа беше породен от неочакван спад на честотата в системата за транспорт на електрическа енергия ", написа министърът на енергетиката на страната Омар Аюб Хан в Twitter, като прикани жителите на страната да запазят успокоение.

Според първичния отчет за случилото се, повода за срутва е проблем в Топлоелектрическа централа " Гуду ", който се намира в южната провинция на страната Синд, акцентират от CNN. Това е довело до прекъсването и на останалите индустриални мощности, се счита в документа.

Не е изненадващо, че прекъсването на тока, което продължи няколко часа, докара до съществени проблеми в разнообразни сегменти във веригата на доставка. Много хора се насочиха към бензиностанциите, с цел да купят горива за генератори за ток, което докара до големи опашки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР