В събота турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че общият обем

...
В събота турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че общият обем
Коментари Харесай

Това откритие може да покрие нуждите на 14 милиона турски домакинства за 25 години

В събота турският президент Реджеп Ердоган заяви, че общият размер газ, който Турция е разкрила в Черно море, е 405 милиарда куб.м. „ Дейли Сабах” заяви, че това може да покрие 100% от потреблението на природен газ на 14 милиона турски семейства за към 25 години.

„ Приключихме сондажните действия в газовото находище при Сакария, които започнахме на 20 юли ", съобщи Ердоган. По думите на президента в находището са открити запаси от общо 405 милиарда куб. м газ. „ Целта ни е до 2023 година да предоставим тази газ разполагаем на жителите ", уточни турският президент.

Тази цифра е съвсем 25 пъти по-висока от рекордния общ рандеман на газ в страната, който в края на 2019 година възлиза на 16,6 милиарда куб. м. И въз основа на настоящите ценови трендове е на стойност сред $85 милиарда - $90 милиарда.

Яшар Арслан, ръководителят на Асоциацията на фирмите за систематизиране на природен газ в Турция, сподели в неделя пред Анадолската организация, че Турция ще може да задоволи 100% от своите битови потребности от газ в продължение на съвсем 25 години посредством лични запаси. Турция възнамерява да построи 200-километров водопровод от офшорното поле до брега, с цел да трансферира газ към националната газова мрежа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР