В събота сутрин Петко Русанов и група познати пътуват към

...
В събота сутрин Петко Русанов и група познати пътуват към
Коментари Харесай

Говори един от задържаните българи в РСМ

В събота заран Петко Русанов и група познати пътуват към Република Северна Македония за празнувания за Гоце Делчев. В 11 часа са на границата, виждат колона от коли и схващат, че има срив в системата.

" След многократните ни опити да повикаме началника на пункта да пристигна при нас, той изпрати кордон от гранични служители на реда, които да възпират нашето напредване. Полицаите се държаха доста жестоко, започнаха да ни блъскат, да ни карат да влизаме в колите ", споделя Русанов пред bTV.

По думите му различен българин е изрекъл груби обиди към органите на реда.

" От това напрежението ескалира. След като наш съотечественик излезе от колата и го вкараха вътре, аз потърсих пояснение от служителите на реда. И без да усетя бях сграбчен от двете страни и вкаран вътре, както и другите двама – Адриан и Ангел. Доста жестоко ни завлякоха вътре. Биха ме като служителите на реда от пункта скочиха да ме бият по гърба и ме вкараха в една от стаите и ме заключиха с белезници, като ме накараха да заставам изправен, с тил към долап, като това било наказване, тъй като " доста съм приказвал “. Поисках връзка с българския шеф, от което получих пестник от началника на граничния пункт, който ми сподели, че нямам такова право ", добави още  арестуваният българин.

Петко получил документи, че са му прочетени правата, че е дал показания, само че той отхвърля да подпише. Взимат му алкохолна проба и след 3-4 часа той и двамата мъже са отведени с полицейска кола до Крива паланка. Там по бързата процедура са наказани на по 300 евро санкция и три години възбрана за влизане в Македония.

Основание за присъдата – отвод за влизане в колите на границата, отправените обиди, пренебрежение към република Северна Македония и провокирани вълнения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР