В събота – 10 ноември 2018 г., доброволци – служители

...
В събота – 10 ноември 2018 г., доброволци – служители
Коментари Харесай

Нови 64 дървета засадиха доброволци в парк Възраждане в София


В събота – 10 ноември 2018 година, доброволци – чиновници на „ ЧЕЗ Електро България “ АД и поданици на столицата, засадиха 64 иглолистни и широколистни дървета на територията на парк „ Възраждане “ в София. По самодейност на Савина Савова - кмет на столичния регион „ Възраждане “ и общинския консултант Борислав Борисов, посредством акцията си „ Възраждаме детските зелени фантазии “, Район „ Възраждане “ се причисли към We Do Green – самодейност на „ ЧЕЗ Електро България “ АД за засаждане на дървета в обезлесени територии в гори, паркове и обитаеми места в Западна България. Г-жа Савина Савова и господин Борислав Борисов също се включиха интензивно, като доброволци, в залесяването на най-младия парк в София.

Това бе третото събитие от самодейностите, включени в акцията на „ ЧЕЗ Електро България “ АД - „ Зареждаме Ви с сила “, по време на която Дружеството провежда и организира събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната успеваемост. Стартът на акцията бе даден на 14 юли 2018 година, когато ЧЕЗ Електро и 5kmrun.bg организираха взаимно Run Green – тичане за възрастни и деца. Броят на участниците в Run Green дефинира и броя дървета - 366, които да бъдат засадени през есента от доброволци – чиновници на ЧЕЗ и жители. Броят на участниците в Run Green 2 през октомври способства ЧЕЗ Електро да добави още 375 дървета.

Дружеството усили този брой до над 2 000 дървета! Първите 10 от тях към този момент радват жителите и гостите на столицата, засадени на 27 октомври 2018 година в региона на бул. „ Черни връх “ № 44-46 от участници в съботното тичане на 5kmrun.bg в Южния парк и чиновници на ЧЕЗ в България.

На 2 ноември 2018 година над 230 доброволци – чиновници от сдруженията на Групата ЧЕЗ в България, засадиха 2000 фиданки на дъб и акация върху 5 декара от територията на опожарена гора в землището на с. Росоман, Община Божурище, Софийска област.
Една от задачите на самодейността We Do Green е да разпространява електронната фактура като комфортен и сигурен, съвременен метод за приемане на месечните сметки, който дава и опция за персонален принос към запазване на природата. Над 400 000 клиенти на „ ЧЕЗ Електро България “ АД сега получават фактурите си онлайн, като избавиха с избора си близо 4 000 дървета от изсичане. Само за година едно дърво филтрира 28 кг нечист въздух и охлажда околната среда колкото 10 климатика, работещи непрекъснато.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР