В събота, на 19 октомври 2019, започва седмото издание на

...
В събота, на 19 октомври 2019, започва седмото издание на
Коментари Харесай

Утре стартира благотворителният ултрамаратон 1000 Balkan Charity Challenge

В събота, на 19 октомври 2019, стартира седмото издание на благотворителния ултрамаратон " 1000 Balkan Charity Challenge ". За 11 дни участниците изминават 1050 км в Румъния и България, като два пъти ще преминат Дунав и Стара планина. Денивелацията на трасето е 7500 метра. Участниците ще се движат с велосипед първите 4 дни (по 160км /ден) и ще бягат 7 дни (по 60км / ден). Само 5 души до момента са съумели да минат сполучливо цялото разстояние.

Участниците могат да се записват освен за цялото разстояние, само че и за обособени негови елементи – колоезедене, тичане или обособени дни на 1000balkan.com/registration/. Всеки участник ще избере идея, за която ще набира средства до постигане на поставената от него цел за дарения. В събитието до момента са взели участие хора с изключителни достижения като Слави Несторов (качил Еверест предходната година) и Андрей Рошу (преплувал Ламанша).

Стартът е на 19 октомври, в 7.00 часа сутринта, в Букурещ. Там е и финалът, на 29 октомври, към 17:00 часа. Групата ще стигне до центъра на София към 16:00 на 22 октовмри и ще тръгне назад към Букурещ на 23 октомври в 8.00 часа сутринта.

На територията на България маршрутът минава през Видин, Белоградчик, Берковица, Своге, София, Ботеврад, Луковит, Плевен, Бяла и Русе. Всеки искащ може да се причисли към маратонците по пътя им, с каране на колело или с бягане, и да премине разстояние по собствен избор. Броят на участниците нормално е максимален наоколо до Букурещ и София.
За миналите 6 издания благотворителната самодейност е събрала общо над 131 000 евро. Даряването става онлайн през уеб страницата на маратона www.1000balkan.com. Даренията към българските дела се извършат посредством платежната система на обществената мрежа за донори Платформата.бг (platformata.bg).

Подкрепените дела са деликатно подбрани от уредниците и включват обществени сфери като грижа за деца и възрастни хора с увреждания, самотни възрастни хора, обучение, развиване на гении и поддръжка на хора в неравностойно състояние.

За тазгодишното издание на маратона са определени три български дела на Multi Kulti Collective (МултиКулти), Фондация " Дечица " и Фондация " Джамба ", като всички са ориентирани към поддръжка на деца от разнообразни обществени групи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР