В събота, 7 май, тръгват безплатните пешеходни обиколки в Русе,

...
В събота, 7 май, тръгват безплатните пешеходни обиколки в Русе,
Коментари Харесай

На 7 май започват пешеходните обиколки Ruse Summer Free Tour

В събота, 7 май, потеглят безплатните пешеходни обиколки в Русе, известни под името Ruse Summer Free Tour

Те са ориентирани както към българските и задгранични посетители, по този начин и към жителите на Русе, а техният маршрут включва най-емблематичните здания и места в централните елементи на града.

Тази година туровете ще се организират всяка събота от месец май до месец септември в това число. Ще стартират от 18:00 часа пред Статуята на Свободата, където експерти и запалянковци от туристическия отрасъл в района ще описват историята и градските митове за местата, около които посетителите ще минават по време на обиколките.

Зад доброволческата самодейност Ruse Summer Free Tour стои неправителствената организация Сдружение “КултурТур Русе”. В нея вземат участие група другари от Русе, които по личните си думи “отделят време и влагат старания в Тура, тъй като обичат Русе”. Съмишлениците имат вяра, че самодейността показва свободен дух, за какъвто претендира и градът на провеждането му. “Става въпрос за реализирането на събитие, което носи нещо друго от непосредствена облага или материална облага. Идеята е да се помогне на Русе да развие своя капацитет на туристическа дестинация и косвено да усъвършенства икономическото положение на жителите му”, споделя от името на екипа организаторката на тура Десислава Михайлова.

Ruse Summer Free Tour е въодушевена от сходните начинания в София, Пловдив и Велико Търново, където безплатните градски обиколки са извънредно известни и се посещават от хиляди туристи годишно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР